Akinek a gyereke keveset és ritkán evett az óvodában annak az iskolában is ugyan ez volt a helyzet ?
Fiam most fogja kezdeni az első osztályt . Az aggodalmam az , amíg oviba járt a 3 év alatt alig evett ott . Az első évben egyáltalán semmit még meg sem kóstolta, második évben kb 3 hónap múlva odáig jutottunk , hogy elkezdte meg kóstolni , néha evett is . Így az utolsó évben volt már pár étel amiket meg evett , amolyan kedvencek lettek , de ezek ugye nem voltak mindig. A mai napig nem igazán mondja meg az okát , egyszer mondta csak , azért mert amit én főzök az jobb . Itthon azért eszik rendesen , persze van amit nem szeret és ami új meg sem kóstolja vagy nagyon nehezen . Mintha félne az új ételektől, vagy nem tudom . Eddig nem vittem sehova , mert mindenki mondta majd kinövi , ne erőltessem ….
Soha nem erőltetem , persze nem mondom hogy néha nem fordult elő , hogy mérges lettem és vitatkoztam vele emiatt 🫤
Nem tömöm édességgel , addig nincs is amíg nem eszik normális ételt . 98%-ban vizet iszik .
Minden nap eszik gyümölcsöt .
Aggódom , hogy iskolában is ez lesz , pedig ott már kellene enni normálisan , hogy fog éhesen koncentrálni ???
Valaki aki volt hasonló helyzetben tudna tanácsot adni ??🫤
Az nem étkezési zavar, ami csak az oviban van jelen.
Az csak egy elkényeztetett gyerek, aki okos is, mert tudja hogy otthon azt kér, amit akar és kiböjtöli addig.
A valóban étkezési zavaros otthon sem eszik. Nála nincs, hogy ha megeszed ezt és ezt, kaphatsz ezt meg azt, mert letojja. Ebben van tapasztalatom.
A lányaim termoszban viszik a meleg ebédet, tízóraira és uzsonnára pedig szendvicset, így nem éhesek.
Alig vártam, hogy ne kelljen feleslegesen fizetni a menzát, amit úgysem ettek meg.
A gyerekek ízérzékelése még jobb, mint egy bőven felnőtt embernek.
Ami meg nem ízlik, az nem ízlik. Te sem veszel a boltban olyan ételeket, vagy nem főzöl olyan ebédet, amit nem szeretsz.
Amúgy ilyenkor örülök, hogy nálunk sem oviban sem suliban nincs éteztetés, csak az, amit a gyerekek visznek otthonról. Azt meg meg tudja beszélni a szülőkkel szerencsétlen gyerek, hogy a lekváros kenyér ne bodzával legyen, hanem ribizlivel, a szalámis-kolbászos-stb meg mindenhogy jó.
Jaj bocsánat, félreértettem, ugyanazt kapják itt az ovisok és az iskolások, itthon nem hajlandó enni
Kérdező! Ez nem étkezési zavar!
#1 Nem is elkényeztetett a gyerek (vagy legalábbis az oviban nem evésből nem derül ki)!
Egészen egyszerű a helyzet: sz.r a kaja a menzákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!