Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akinek a gyereke keveset és...

Akinek a gyereke keveset és ritkán evett az óvodában annak az iskolában is ugyan ez volt a helyzet ?

Figyelt kérdés

Fiam most fogja kezdeni az első osztályt . Az aggodalmam az , amíg oviba járt a 3 év alatt alig evett ott . Az első évben egyáltalán semmit még meg sem kóstolta, második évben kb 3 hónap múlva odáig jutottunk , hogy elkezdte meg kóstolni , néha evett is . Így az utolsó évben volt már pár étel amiket meg evett , amolyan kedvencek lettek , de ezek ugye nem voltak mindig. A mai napig nem igazán mondja meg az okát , egyszer mondta csak , azért mert amit én főzök az jobb . Itthon azért eszik rendesen , persze van amit nem szeret és ami új meg sem kóstolja vagy nagyon nehezen . Mintha félne az új ételektől, vagy nem tudom . Eddig nem vittem sehova , mert mindenki mondta majd kinövi , ne erőltessem ….

Soha nem erőltetem , persze nem mondom hogy néha nem fordult elő , hogy mérges lettem és vitatkoztam vele emiatt 🫤

Nem tömöm édességgel , addig nincs is amíg nem eszik normális ételt . 98%-ban vizet iszik .

Minden nap eszik gyümölcsöt .

Aggódom , hogy iskolában is ez lesz , pedig ott már kellene enni normálisan , hogy fog éhesen koncentrálni ???

Valaki aki volt hasonló helyzetben tudna tanácsot adni ??🫤

aug. 5. 14:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

Az nem étkezési zavar, ami csak az oviban van jelen.

Az csak egy elkényeztetett gyerek, aki okos is, mert tudja hogy otthon azt kér, amit akar és kiböjtöli addig.

A valóban étkezési zavaros otthon sem eszik. Nála nincs, hogy ha megeszed ezt és ezt, kaphatsz ezt meg azt, mert letojja. Ebben van tapasztalatom.

aug. 5. 14:20
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

A lányaim termoszban viszik a meleg ebédet, tízóraira és uzsonnára pedig szendvicset, így nem éhesek.

Alig vártam, hogy ne kelljen feleslegesen fizetni a menzát, amit úgysem ettek meg.

aug. 5. 14:22
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

A gyerekek ízérzékelése még jobb, mint egy bőven felnőtt embernek.

Ami meg nem ízlik, az nem ízlik. Te sem veszel a boltban olyan ételeket, vagy nem főzöl olyan ebédet, amit nem szeretsz.

Amúgy ilyenkor örülök, hogy nálunk sem oviban sem suliban nincs éteztetés, csak az, amit a gyerekek visznek otthonról. Azt meg meg tudja beszélni a szülőkkel szerencsétlen gyerek, hogy a lekváros kenyér ne bodzával legyen, hanem ribizlivel, a szalámis-kolbászos-stb meg mindenhogy jó.

aug. 5. 14:40
 4/17 A kérdező kommentje:
Kedves első ! Nincs olyan , hogy otthon azt kér amit akar . Ha emiatt írtad “ Nem tömöm édességgel , addig nincs is amíg nem eszik normális ételt “ ezt azért írtam , mielőtt jöttek volna , hogy biztos édességgel tömöm …
aug. 5. 14:40
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanez a helyzet az iskolában is.
aug. 5. 14:47
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem, ott olyanokat is megeszik amik gondolatától is rosszul vagyok
aug. 5. 16:47
 7/17 anonim ***** válasza:

Jaj bocsánat, félreértettem, ugyanazt kapják itt az ovisok és az iskolások, itthon nem hajlandó enni

aug. 5. 16:48
 8/17 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező! Ez nem étkezési zavar!

#1 Nem is elkényeztetett a gyerek (vagy legalábbis az oviban nem evésből nem derül ki)!

Egészen egyszerű a helyzet: sz.r a kaja a menzákon.

aug. 5. 18:34
 9/17 A kérdező kommentje:
De akkor például a másik 10 gyereknek nem szar a kaja??? Egyébként nálunk jó ételek vannak ( Szlovákiában élünk ) voltak nyílt napok amikor meg lehetett kóstolni és finomak voltak . Ja , és a gyerekem nincs elkényeztetve ! Jó lett volna , ha olyanok szólnak hozzá akik hasonló cipőben jártak , vagy járnak , de úgy látom olyan nem nagyon van 🫤
aug. 6. 00:57
 10/17 anonim ***** válasza:
17%
Kedves Kérdező! Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de nagyon "szeretem" az ilyen kérdéseket, mikor egy csomó válasz után derül ki, hogy egyébként nem is magyarországi sztoriról van szó, hanem erdélyi vagy felvidéki a kérdező. Amivel nincs baj, csak válaszol az ember a magyar helyzet alapján (tény, hogy itt elég sz.r a menza a legtöbb helyen), mint kiderül, feleslegesen. És még el is várnád, hogy hasonló cipőből válaszoljak, miközben itt bizony többségében magyarországi magyarok használják az oldalt, nem felvidékiek.
aug. 6. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!