Meddig érdemes napközis lenni?
A lányom most lesz 4. osztályos. Üzenet érkezett az osztályfőnöktől, hogy hétfőre várja, hogy ki marad negyedikben napközis.
A lányom már nem szeretne, órák után haza jönne és itthon írná meg a leckét.
Nem nagyon tudok dönteni, hogy mi lenne a jó.
Nektek meddig volt napközis a gyerkőc?
Én még felsőben is az akartam lenni, de egy hárpia volt a napközis tanár, ezért pár nap után mégse maradtam.
Szerintem próbáljátok meg napközi nélkül, és beszéljétek meg úgy, hogy a kislány minden este beszámol róla röviden, melyik tárgyból mi volt a lecke, esetleg egyik-másikba be is nézhetsz. Ha működik jó, ha nem, szerintem 2 hét múlva ugyanúgy visszaveszik a napközibe, ha kéred.
#2 vagyok. Ha otthonról dolgozol, akkor is megragadnám az alkalmat, hogy önállóságot tanulhat. Ha az önállóság a feltétele annak, hogy ne legyen napközis, az szerintem jó és logikus motiváció. Persze ha elakad, kérdezzen, de mindenképpen úgy próbálnám, hogy egyedül vegye elő a leckét, egyedül álljon neki. Beszéljétek meg a napirendet és önállóan tartsa magát hozzá.
(Persze úgy csinálod ahogy gondolod, de szerintem ezek fontos készségek és végek lenne ezt az alkalmat nem kihasználni, hogy megtanulja.)
Lányom hatodikos volt. Ötödik félévig volt napközis, illetve felsőben tanuló szobának hívják. Alsóban nem volt gond, néha maradt házi otthonra, de ő nyelvi tagozatos suliba jár, illetve iskolai szakkörökre is járt. Néha elhoztam előbb, mert iskolán kívül is járt sportolni. Ezek később elmaradtak. Ötödikben kezdődött, hogy nem készült el a lecke, meg sokszor bent maradt a felszerelés is. Ekkor döntöttünk úgy, hogy kivesszük, itthon jobban meg tudja csinálni.
Azóta csak elvétve van hiány. Nekünk ez jobban bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!