A szakorvos csak futás alól mentette fel gyermekem (szívműtött volt), de az iskola az egész tornaóra alól felmenti?
Indoklás: ha a egészség károsodása nem teszi lehetővé, hogy gyógytestnevelésre járjon, akkor fel kell menteni a tornaóra alól.
De ezt senki sehol nem írja.
Az éves kontrollon határozott úgy az orvos, hogy a torna órai futás nem egy szívműtött gyereknek való.
Amúgy nem tartósan beteg. Az iskola helyesen járt el? A szakorvos nem volt naprakész a megfogalmazással? Kinél kell "reklamálnom" ilyenkor, ha szeretném ha a torna órán csak a futás alól lenne felmentve?
Pedagógus végzettséggel én biztos nem vállalnám a kockázatot, hogy tesiztessem.
Egyébként már a bemelegítés is a futás valamelyik formájával indul. Utána nagyon sok feladatnak és jatéknak egyik eleme. Egy jó tesióra ismérve, hogy egy kicsit megpörgeti a szervezetet.
Még ha valamilyen torna vagy atlétikai gyakorlat is van, abban is el lehet fáradni, főleg, ha a kisgyerek nincs edzésben (hogy lenne?). Nincs műszer a gyereken, ez pedig , hogy csak a futást ne, nehezen értelmezhető.
Ahogy a 11-es megfogalmazta. 6 naposan volt műtve,
2 éves korában lekerült róla a tartósan beteg státusz. Most 7 éves.... oviban is volt tesi... csak azt kérdezték, hogy fáradékony e. Akkor nem volt. Most úgy vettem észre, egy kicsit az. Ezért beszéltük meg az orvossal, hogy a tartós futás nem neki való.
Könnyített testnevelést, régi nevén részleges felmentést ( kitaró futásból kiállhat) írt az orvosa.
Ez az I es kategória .
A gyógytestnevelés a II. De nem az volt a javaslatban, hogy nem járhat oda, hanem, hogy nem az a szükséges.
Erre a suli beteszi III as kategóriába teljes felmentésbe.
A suli iskolaorvosának mutassátok meg az eredeti véleményt, és sorolja ő be a tesicsoportba.
Az iskolának nem dolga véleményezni, neki a vélemény szerinti tesit kell biztosítani.
Nem tartós beteg!
Szívműtött. 6 napos korban volt aorta ív szűkület műtéte. Illetve lyukak voltak a kamrák közt,azok spontán záródtak.
2 éves korában lekerült róla a tartós beteg státusz.
Azóta évente jár kontrollra. Probléma szerencsére nincs. Több műtét nem kell neki.
Viszont a professzor asszony mindig kérdezte, hogy fáradékony e. Bírja e a futást. Mondogatta már, hogy a sok futás nem egy szívműtöttnek való. Most a suli kezdés óta fáradtabb... ezért lett a döntés a futás alóli felmentés.
Ami a hivatalos levélből nem derült ki, az iskola orvos nem vállalta a felelősséget... ezért az igazgató asszony nem tehetett mást. Én nem beszéltem az iskola orvossal, csak beküldtem a kontrollról a papírt.
A gyerekorvosunk mondta, hogy ez miatt lett felmentve.
Most elakadtak,kihez forduljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!