Van valahol egy jó lista az általános iskolákról?
A jelenlegi városunkban elég rosszak az általános iskolák, de kellett ehhez kb. 2-3 év, mire kiderült.
Mivel költözés előtt állunk, ezért most ez is szempont lenne, hogy a kisebbik fiammal nem szívjunk annyit, mint a naggyal.
Ismer valaki olyan facebook csoportot, oldalt bármit, ahol tapasztalatokat lehet találni az általános iskolákról?
Lehet nem volt egyértelmű. Most veszünk családi házat. Olyat keresnék, ami az első gyerek sulijától (most jönnek majd a szóbelik a gimikbe, de elég valószínű, hogy a harmadikba biztos felveszik és egy helyen vannak) max 45 percre van, a kisebbik gyereknek meg gyalog 10 percre van és jó suli.
Nem tudom hol veszünk ingatlant, több kerület és agglomerációs település is szóba jöhet, a cél az lenne, hogy a kisebbik fiam (most lesz elsős), majd tudjon akár egyedül is közlekedni 2-3 év múlva és szeresse a sulit.
Ezért jó lenne egy olyan lista, hogy kb. melyik sulik jók nekünk, mert nem akkor úgy keresek ingatlant.
Én nem hiszek ebben. 8 évig iskolába jár egy gyerek. 8 év alatt rengeteg változás történik.
Nálunk pl. két éve volt egy igazgatóváltás, és nem jönnek ki vele a tanárok, a tanári kar fele lecserélődött. Amikor idejöttünk egész jó volt, most már csapnivaló, ha rajtam múlna, elvinném a gyereket, de ő nem akarja, mert szereti az osztálytársait.
Szóval még ha most azt is látod, hogy jó az iskola, bármikor felmondhat egy-két tanár, és jönnek helyette rosszak.
Vannak országos listák, de engem meg soha nem az érdekelt. Nem látom értelmét alsós gyerekeket versenyeztetni, nyelvvizsgára küldeni, inkább szeressék a tanulást és egymást.
Aztán lehet, hogy az egyik anyuka azt mondja, hogy jó az iskola, mert szorgalmas, alkalmazkodó gyereke van. Aztán ha meg egy gyerek nem ilyen, kicsinálják idegileg, akkor az jó iskola? Ezek a vélemények elég szubjektívek is.
Nálunk a városban pl. van egy versenyistálló, sokan dicsérik. A szorgalmas, tehetséges gyerekből kihozzák a maximumot, az biztos. De ha egy gyerek csak átlagos, akkor ő meg lemarad, mert nem foglalkozik vele senki.
Szóval én biztos, hogy nem ez alapján választanék házat. Persze legyen a közelben iskola, bolt busz, vonat, de az iskola az nagyon lutri lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!