Van valamilyen szabály, hogy az általános iskolában egy órán hányféle számonkérés lehet? Ha dolgozatot írnak, utána felelhet a tanuló is?
Pedagógiai programot néztem és nem találtam ilyet.
Megírtak egy dolgozatot, majd utána még feletetett a tanár más témából, amit előző órán vettek.
Én értem, hogy minden órára készülni kell, ezzel nincs is probléma, tartja a gyermekem az ötöst folyamatosan mindenből. (értsétek, nem kettes tanulóról beszélünk). Erre becsúszik egy rossz jegy, mert ő a dolgozatra készült és nem az utolsó órai anyagra.
Tehát a kérdésem arra irányul, hogy van-e olyan szabály, hogy egy tantárgyból egy óra alatt hányféle számonkérés lehetséges? Ha nincs, akkor így jártunk. :(
A tanár úgy szivatja, bukatja meg, vagy csinálja ki pszichésen a diákokat, ahogy akarja.
De legalább az egyetemi oktatás már egy kicsit jobb, mint a közoktatás.
Nálunk volt olyan gimiben, hogy biosz dolgozat után átnéztük a kérdéseket (hol hol mi volt a jó válasz), de a tanárnő az egyiknél nem azt mondta helyes válasznak, ami a könyvben volt. S leordította, megfenyegette s megalázta azt az osztálytársamat, aki ezt meg merte jegyezni.
Mindenből készülni kell, minden napra, és igen, megteheti, mivel a gyerek dolga az, hogy tanuljon és teljesítsen.
Nálunk is volt, nagydoga, és aztán felelés. Nem örültünk neki - ki örül -, de normális.
Amúgy meg ne kérdőjelezd meg, hogy dolgozik a pedagógus, mert ő sem okoskodik a te munkádba ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!