Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Van valamilyen szabály, hogy...

Van valamilyen szabály, hogy az általános iskolában egy órán hányféle számonkérés lehet? Ha dolgozatot írnak, utána felelhet a tanuló is?

Figyelt kérdés

Pedagógiai programot néztem és nem találtam ilyet.

Megírtak egy dolgozatot, majd utána még feletetett a tanár más témából, amit előző órán vettek.

Én értem, hogy minden órára készülni kell, ezzel nincs is probléma, tartja a gyermekem az ötöst folyamatosan mindenből. (értsétek, nem kettes tanulóról beszélünk). Erre becsúszik egy rossz jegy, mert ő a dolgozatra készült és nem az utolsó órai anyagra.

Tehát a kérdésem arra irányul, hogy van-e olyan szabály, hogy egy tantárgyból egy óra alatt hányféle számonkérés lehetséges? Ha nincs, akkor így jártunk. :(

2024. jan. 23. 09:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%

Én bemennék normális hangnemben beszélni a tanárral, hogy a gyerek javíthassa ki a jegyet. A mi időnkben ez működött. Amúgy szerintem is szemétség, de szerintem az is nagyon rosszat tesz, hogy mi jelentőséget tulajdonítunk a jegyeknek, te is kezelhetnéd lazábban vállvonással az ügyet és akkor a gyerek is jobban élné meg. Ha nagyon felhúzod magad rajta, akkor jelentőséget tulajdonítasz az egésznek.

Viszont nem értek egyet azzal, hogy fair lenne. Most posztolta valaki pl. az ötödikes Veres órarendet, heti 40 órájuk van a gyerekeknek, most este még szerencsétlen tanuljon nap végén (ha jól számolom 5-kor ér véget a tanítás az egy órás ebédszünet miatt), ahelyett, hogy családi életet élnének? Egészen abszurd ami néhány iskolában megy nálunk.

2024. jan. 23. 11:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
11# Ez nem a tanárok hibája viszont. Annak idején is ez ment,sajnos. Volt olyan tanárom,aki évközbe is betolta a kis kötelező olvasmányait,hogy mikor olvastam ki? Szünetekben részletekbe,mert máshogy nem ment,nem volt időm. Többiek le is tojták. Plusz még utaznom is kellett reggel-este a suliba. Brutálisan kemény,sajnos,de ezen a kormánynak kellene változtatnia. Inkább oda kéne bemenni hepciáskodni összefogva a szülőknek.
2024. jan. 23. 11:48
 13/24 anonim ***** válasza:
44%
#12 A rendszer is rossz, de az, hogy Témazáró után feleltet az a tanár perverziója, simán adhatna mondjuk egy hetet felkészülni a következő felelésre, de nálunk mindent következő órára kell tudni. Ilyen az egyetemen sincs, úgy osztod be az idődet, ahogy akarod, ha neked pont úgy jön ki, hogy mondjuk edzés miatt nem tudsz tanulni aznap, akkor van azért valamennyi játéktered átszervezni.
2024. jan. 23. 11:57
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
13# Ilyen nincs,helyette van más. :) Felkészülsz és karcsit kapsz,mert nem vagy szimpi. Vizsgán belekérdez mindenbe is és társai. Igen,ez a tanár hülyesége itt,de ha megteheti,akkor max alkalmazkodsz,mint ahogyan majd a munkahelyeden is elég sok dolog fog hátba verni,ami nem igazságos.
2024. jan. 23. 12:56
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Mint írtam, nem azzal van problémám, hogy dolgozat és felelés van sorozatban, nemcsak az adott tárgyból. Hanem a tanári hozzáállással. Én is tanár vagyok és mellette gyógypedagógus. Tudom, hogy az adott szitu, a tanár szemétsége volt. Mert igen, egy diák is lehet az órán szemtelen, hóóó mennyi ilyen van... de a tanár is lehet szemét.

És nekem ezzel vAn bajom.

A tanárok valahogy elfelejtik a tanulót egy egységben szemlélni, nem figyelnek a személyiségükre, a lelki fejlődésükre, és arra, hogy ki milyen erőfeszítést tesz bele valmaibe.

Ez a tanár kétszer lefeletette a gyerekemet, és az egyik jegye, ami ötös, a mai napig nincs beírva. Egyszer a gyermekem megkérdezte, hogy mikor lesz beírva, mire az ott helyben lefeletette a szünetben a folyosón... persze, szerencséje volt, mert tudta az anyagot.

Most akkor én is legyek "szemét" és kérjem számon rajta, hogy miért nincs még mindig beírva az a bizonyos ötös?

És amúgy jeleztem felé a problémát és kértem a javítás lehetőségét, ill. felvázoltam, hogy a dolgozatra készült, ahogy az egész osztály.

Nem szeretnék konflikutust, tisztában vagyok vele, hogy szülők között is van problémás, nem is kevés... de azért a másik oldalról se feledkezzünk meg, attól hogy tanár, legyen tisztességes.

2024. jan. 23. 12:57
 16/24 A kérdező kommentje:
bocsánat a hibákért, buszon ülve írok, nehéz a pötyögés
2024. jan. 23. 12:58
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen,de nem tudsz ezenkívül már több mindent tenni. Megváltoztatni nem fogod tudni. Ha te is elvileg pedagógus vagy,akkor miként született meg a kérdés?Hisz akkor ismered a jogszabályokat,kérdező. Nemde?

Egyébként mennyire lett rossz az a jegy,egyest kapott?

2024. jan. 23. 13:02
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk meg az volt, hogy elvitte a tanár színházba a gyerekeket, majd másnap feleltette őket abból az anyagból, amit aznap vettek. Kifejezetten azokat hívta ki, akik ott voltak a színházban, mert tudta, hogy egész biztos nem készültek másnapra az aznapi anyagból.

Fair? Hát nem az. Eléggé bosszankodtam én is, de nem szóltam. Szerencsére elég sok jegyük van, ki tudta javítani.

Nem minden tanár fair. Amikor én voltam gyerek, velünk kifejezetten szemétkedtek. Volt olyan tanárom, aki minden óra elején azzal kezdte, hogy mindenkinek feltett egy kérdést, tudtad oké, nem tudtad, fekete pont. A kérdés lehetett akár a tavalyi anyagból is. Gyomorideggel ültem végig az egész gimit emiatt a nő miatt. Soha nem értettem, hogy ennek mi a pedagógiai hozadéka. De nagyon el volt ám ájulva magától, hogy ő milyen jó pedagógus. Megvoltak a kedvenckéi, ők gyakorlatilag tanulás nélkül 5 kaptak, a többiek meg az előre beskatulyázott jegyeket. (Mondjuk negyedikben örültem, hogy én tanulás nélkül is négyes vagyok, de előtte bosszantott, hogy akármit csináltam, nekem nem adott ötöst.)

Szerintem manapság már sokkal kevesebb a "szemét" tanár, mert a szülők tényleg mindenért szólnak. Amúgy néha én is bemegyek a suliba, de igyekszem kulturált hangnemet megütni velük. Emiatt mondjuk pont nem szólnék. Szerintem hagyd, nem számít sehova, ha most kapott egy rosszabb jegyet.

2024. jan. 23. 17:16
 19/24 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem te egyébként csak erőfitogtatni akarsz, a gyógypedagógusoknál látom a "sima" tanárok felé az örökös lenézést, hogy mindent jobban tudnak. Az ég óvjon gyógyped anyukától, ha tanár volnék.
2024. jan. 23. 18:27
 20/24 A kérdező kommentje:

dehoegy akarok én erőfitogtatni, mint mondtam, kapcsolatom nincs egy tanárral sem, mert nem volt rá szükség. De az tény, egy gyógypedagógus megtanulja, hogy a gyermeket személyiségével együtt kell kezelni.

28: sajnálom, igen, vannak szemétkezdő tanárok, és pont nem a jeggyel van kifejezettem bajom, mert ha tényleg nem készül és úgy kap, akkor azt megértem. De itt szemétkezdésrő volt szó, a tanári hozzállásról, amiért hangot emelek.

2024. jan. 24. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!