Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök megtagadhatja,...

Az osztályfőnök megtagadhatja, hogy a gyerekek egymásnak ételt adjanak, még akkor is ha a szülők ebbe beleegyeznek?

Figyelt kérdés

A fiam osztályába jár egy kisfiú, akik elég pocsék anyagi körülmények között élnek. A fiam többször jelezte, hogy a kisfiú nem tudott tízórait hozni,de mikor ők megkínálták, örömmel elfogadta és jóízűen megette, bármit is kapott. Többen elkezdtünk egy kis extrát is csomagolni, hogy neki is jusson. Anyukával beszéltünk, nagyon hálálkodott és köszönte. Az előző osztályfőnököt ez nem zavarta, sőt neha ő is "túl sokat" csomagolt magának. Ő 1 hónapja elment és mikor ez az egész az új osztályfőnök tudomására jutott, ő megtiltotta azt is, hogy egymást akár csak egy darab sütivel is megkínálják. A tízórait már belépéskor le kell adniuk és csak a tízórai szünetben eheti meg mindenki a sajátját, ami ezután megmarad, azt kidobja, kidobatja. Ez azért is problémás, mert van az osztályban két szelektíven étkező gyerek, akik nem eszik az iskolai kosztot, így viszont ebednél éhen maradnak, mert eddig az otthonit ették.

Ezt megteheti az osztályfőnök?

2024. jan. 17. 17:16
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
71%
20as vagyok, kimaradt egy szó, azt akartam, hogy "kivétel ez alól ha ROMLOTT"
2024. jan. 18. 10:00
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Az csak elméletben olyan szép és jó, hogy bejelentésre kiemelik a gyereket a családból, ha a szülők nem tudják rendesen ellátni.

Egyrészt elég alacsonyan van az a határ.

Másrészt, ok, kiemelik, de utánna mi lesz vele? Nevelőszülők fullban vannak, stb.

Így, ha másért nem is, legalább a kajáért jár iskolába. Ha meg legalább az elemi oktatást elvégzi, s nem kopik ki néhány év után, már nagyobb az esélye, hogy legalább valami építkezési segédmunkas legyen, s ne segélyen élljen egész életében.

2024. jan. 19. 12:37
 23/38 anonim ***** válasza:
76%

Ételallergiásként írom, hogy nincs igaza és igaza van.

Én pl kórházba kerültem egy ilyen cserebere dolog során. TUDTAM, hogy cöliákiás vagyok, igen, de Kriszti szendvicse olyan jól nézett ki. Megettem, másnap este már infúzión voltam.

Az ofő tudta, hogy nem ehetek más ételéből, és nem is engedte. Ő nem volt ott, én meg 8 évesen "mi baj lehet"?... lett. :D

2024. jan. 19. 18:42
 24/38 anonim ***** válasza:
74%

23-as, ha eddig mindenkiéből evett az a gyerek és nem lett baja semmitől, akkor értelemszerűen nincs ételallergiája.

Ha egyébként lenne és az ofő erről tudna, akkor

a) ezzel kéne indokolnia, miért nem lehet akármit adni annak a gyereknek;

b) ezzel együtt el tudná mondani, mi az amit lehet, és ez a sok jószándékú gyerek ill. szülő bizonyára olyanokat vinne neki;

c) a gyerekek által meg nem evett tízórait pedig természetesen hagyná, hogy náluk legyen és későbbi szünetben egyék meg, vagy hazavigyék.

Ez így szimpla rosszindulat és bunkóság a tanerő részéről. Abszolút védhetetlen viselkedés.

2024. jan. 19. 19:57
 25/38 anonim ***** válasza:
65%

Az én gyerekem sulijában se ehetett csak 1 kijelölt,szünetben.

Náluk úgy volt elhelyezve, hogy mindenkié külön dobozban egy polcon és nem engedte, hogy máskor egyenek, mert akkor jaj nem lesznek éhesek ebédre.

Így hiába csomagoltam kaját, mindig nagyon éhes volt, hiába volt befizetve, mert azokat nem nagyon ette meg. A tanárnak nem volt gyereke, nem értette a problémát. Volt, hogy a befizetett reggelire se engedte le őket, mert be kellett fejezni az anyagot a szünet terhére. Alsóban.

Vannak ilyen tanárok.És ki is dobatta a gyerekkel 1-2 falatot is, ha nem fejezte be a

szünetben.

2024. jan. 19. 22:13
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész oda vezethető vissza, hogy a politika szanaszét szopatja a pedagógusokat, ők pedig, ahelyett, hogy a valódi ellenséggel vennék fel a kesztyűt, inkább jól belerúgnak a náluk gyengébbekbe, ezzel enyhítve a bennük tomboló frusztrációt. Iszonyat szánalmas viselkedés, ha engem kérdeztek.
2024. jan. 24. 08:10
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jól teszi. Nekem elegem van,hogy valamelyik szülő mindig édességet csomagol és azt tömi a gyerekem. Meg konkrétan azért csúfolják egymást a gyerekek,ha valaki szendvicset visz és nem péksütit. Délutánog meg csak rohad a tízórai.

A szegény meg allergiás gyerekek meg rohadtul nem érdekelnek,a szülőnek volt 6 éve,hogy felkészüljön az iskolára. Az én gyerekem sem ehet mindent, 4 éves korától betartja,hiába kínálják. Ha meg valakinek éhezik a gyereke, értesiteni kell a gyámügyet.

2024. febr. 8. 23:41
 28/38 anonim ***** válasza:
90%

27-es tanítsd meg a gyereked arra, hogy ne fogadja el. Más gyerekét ne akard nevelni.

Az enyémek is nasit visznek uzsonnára, mert nincs szükségük rendes kajára a délelőtti szendvics és az otthonról vitt főtt étel ebéd után. Ha osztható a nasi, akkor meg is kínálják a barátaikat. Nem érdekel a többi szülő, ha valaki nem szeretné, hogy egyén belőle a gyereke, akkor tanítsa meg nemet mondani.

2024. febr. 9. 11:14
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
"Nincs szükségük rendes kajára "..édességre bezzeg van:D biztos te is dagadt vagy.
2024. febr. 9. 12:21
 30/38 anonim ***** válasza:
90%

A gyerekem magánügye, hogy ad a kajából egy társának, ő meg elfogadja.

Hogy mer ebbe belepofázni az ofő? Munkahelyen is belepofázik a főnök, ha egy kolléga ad egy másik kollégának? Ugye nem.

Iskolás gyerektől annyi már elvárható, hogy ha allergiás valamire, akkor erről tudjon és ne fogadja ezt el.

De ebben a sztoriban ilyen föl se merült, úgyhogy ezt kár is idekeverni.

2024. febr. 9. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!