Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök megtagadhatja,...

Az osztályfőnök megtagadhatja, hogy a gyerekek egymásnak ételt adjanak, még akkor is ha a szülők ebbe beleegyeznek?

Figyelt kérdés

A fiam osztályába jár egy kisfiú, akik elég pocsék anyagi körülmények között élnek. A fiam többször jelezte, hogy a kisfiú nem tudott tízórait hozni,de mikor ők megkínálták, örömmel elfogadta és jóízűen megette, bármit is kapott. Többen elkezdtünk egy kis extrát is csomagolni, hogy neki is jusson. Anyukával beszéltünk, nagyon hálálkodott és köszönte. Az előző osztályfőnököt ez nem zavarta, sőt neha ő is "túl sokat" csomagolt magának. Ő 1 hónapja elment és mikor ez az egész az új osztályfőnök tudomására jutott, ő megtiltotta azt is, hogy egymást akár csak egy darab sütivel is megkínálják. A tízórait már belépéskor le kell adniuk és csak a tízórai szünetben eheti meg mindenki a sajátját, ami ezután megmarad, azt kidobja, kidobatja. Ez azért is problémás, mert van az osztályban két szelektíven étkező gyerek, akik nem eszik az iskolai kosztot, így viszont ebednél éhen maradnak, mert eddig az otthonit ették.

Ezt megteheti az osztályfőnök?

2024. jan. 17. 17:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%
Az iskola igazgatójához fordulnék a helyedben.Nem normális.
2024. jan. 17. 20:10
 12/38 anonim ***** válasza:
8%

"A szülők helyében bármeddig elmennék, hogy ezt eltávolítsák onnan"

Én nem értek egyet az osztályfőnökkel, de azért is ennyire kiálltok, hogy nevelkedhet gyerek egy olyan családban, ahol még ennivalót sem tudnak neki adni...????

2024. jan. 17. 21:00
 13/38 anonim ***** válasza:
28%
Valószínűleg az osztályfőnöknek nem tetszik hogy etetik a cigány gyereket, de ettől még ezt nem teheti meg.
2024. jan. 17. 21:10
 14/38 anonim ***** válasza:
73%
Holnap reggel várnám a tanári előtt ha a gyerekemmel kidobatná a maradék kajáját...mi jogon teszi???? kifizeti nekem??? Igazgató tud róla??? Nonszensz
2024. jan. 17. 21:32
 15/38 anonim ***** válasza:
84%

Nem teheti meg, de a 12-esnek igaza van, a csoportos etetés nem megoldás a gyerek problémára. Ahol a gyerek éhezik konkrétan, ott gyermekvédelmi beavatkozás szükséges.

Inkább arra szerveződjön csoport, hogy a kistílű osztályfőnökkel való csatározás helyett családi háttere rendbe legyen téve.

2024. jan. 18. 05:04
 16/38 anonim ***** válasza:
93%
A gyermekvédelmi rendszer oszlopos tagja az osztályfőnök. Ha gondot lát a gyermek ellátásában, azt ő köteles jelenteni először a gyermekvédelmi feladatra kijelölt kollégájának és az intézményvezetőnek, akik tovább lépnek.
2024. jan. 18. 06:04
 17/38 anonim ***** válasza:
91%

16 így van. Tegye a dolgát és ne dobassa ki a kaját a gyermekemmel amiért én dolgoztam meg!

Milyen világot élünk az eszem megáll...

2024. jan. 18. 07:52
 18/38 anonim ***** válasza:
90%

"Én nem értek egyet az osztályfőnökkel, de azért is ennyire kiálltok, hogy nevelkedhet gyerek egy olyan családban, ahol még ennivalót sem tudnak neki adni...????"

Ez szomorú dolog, de igen sok gyerek nevelődik így, sőt, élnek disznóól szerű építményekben, stb. Egyszerűen nem tudják mindet kiemelni a családból, akit ki kéne.

De az osztályfőnök ezzel nem oldott meg semmit, csak azt, hogy ezek a gyerekek éhesek maradnak.

2024. jan. 18. 08:02
 19/38 anonim ***** válasza:
82%

17-es, 16-os vagyok.

Teljesen egyetértek veled, felháborító az egész eljárás. Biztos, hogy nem állnám meg szó nélkül, ha egyszer is elvenné a gyerekeim ételét.

2024. jan. 18. 08:08
 20/38 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy teheti! Nem veheti el a gyerekek kajáját amit visznek, nem dobathatja ki (kivétel ez alól ha látja. Ezt nyilván a gyerek érdekében elveheti/kidobhatja, nehogy beteg legyen. De ez azért egy nagyon ritka, szélsőséges dolog). A cserélgetést megértem, ha van allergiás vagy ételérzékeny gyerek, mert abból nagy baj lehet. De egyszer próbálná a gyerekem uzsonnáját elvenni csak azért, mert ő kitalálta, hogy elveszi és csak akkor eheti meg amikor ő visszaadja, biztos hogy nem tenné zsebre amit kap és ha nem változik megbeszélnék az igazgató előtt, vagy a tankerületnél.
2024. jan. 18. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!