Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülőként mit gondolsz,...

Szülőként mit gondolsz, milyen az ideális osztálykirándulás egy mai 10-11 éves gyermeknek?

Figyelt kérdés
Milyen helyszín, milyen programok, milyen távolság, mennyi utazás, mivel utazás, milyen hosszú időtartam, melyik hónap stb.?

jan. 4. 18:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

10!

Olasz,vagy magyar Velence? Nem mindegy....

jan. 5. 23:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Magyar Velence.
jan. 6. 00:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintük az ideális kirándulás elmenni egy nagyvárosba, plázázáni, trambulinparkozni, mekizni. Szerintem Elmenni valami olyan helyre, ahol tanulhatnak is valamit. Ma már annyi gyerekbarát múzeum van. Budapesten a választék szinte kimeríthetetlen. Vidéken pl. Eger, Szeged, Ópusztaszer, Győr, Keszthely, Sopron, Zemplén, Aggteleki nemzeti park, Ipolytarnóc. A tapasztalat viszont az, hogyha kimondjuk hogy múzeum, a gyerekek sikítófrászt kapnak. Pedig ez elvileg tanulmányi kirándulás lenne.
jan. 7. 12:54
 14/15 anonim ***** válasza:
65%

Én ugyan nem vagyok szülő, de a tapasztalataim alapján próbálok válaszolni a kérdésre, ahogy mi csináltuk anno ennyi idősen:

- Milyen helyszín - jellemzően nagyobb városba, vagy olyan helyre érdemes, ahol rendelkezésre áll sok kiszolgáló egység, értelmesen ki lehet használni az időt, és persze nem kell sokat gyalogolni, a szállítás/közlekedés könnyen megoldható.

- Milyen programok - erre lehet azt írni, hogy amit az adott osztály éppen igényel. De általánosságban véve mindenképp érdemes valami kulturális program, amiből olyat érdemes ami fiúkat és lányokat egyaránt érdekel. Ez lehet történelemhez, vagy természetismerethez, földrajzhoz kapcsolódó is. Akár múzeum, akár állatkert, akár valamilyen tematikus létesítmény bejárása. És emellett mindeképp fontos valamilyen "szabadprogram" is, ez jellemzően a plázázást szokta jelenteni, tehát ahol a gyerekek kötetlenül is tudnak enni, kajálni, valamint nézelődni, költőpénzt költeni.

- Milyen távolság - legfeljebb 50-100 km, attól messzebb nem érdemes elmenni általános iskolában még

- Mennyi utazás - legfeljebb 1-2 órányi, minél kevesebbet vesz el az utazási idő, annál jobb

- Milyen hosszú időtartam - általános iskolásnak elég még 1-1 nap, amolyan egész napos, ez jelentheti azt, hogy pl. reggel 8 órakor indultok az iskola elől, és délután 16-17-18 órakor érkeztek vissza az iskola elé, ahogy épp sikerül, de azért ne olyan nagyon későn.

- Melyik hónapban - május, vagy június eleje a suli vége előtt a legideálisabb, akkor már jellemzően az időjárás is jó, és a hangulat is amolyan "gőzkieresztős"

Középiskolától meg majd jöhetnek a 3 napos, ottalvós, sunyiban ivászatos/berúgós osztálykirándulások... :D

jan. 7. 17:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a mivel utazás kimaradt - ha megoldható, akkor bérelt, különjáratos busszal. Praktikusabb mint vonat, Volánbusz, BKV, stb
jan. 7. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!