Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyek, ha a fiam tanára...

Mit tegyek, ha a fiam tanára hiányzás helyett szaktanárit adott?

Figyelt kérdés
A fiamnak(11) szülői igazolást írtam az utolsó két órájára, mivel családi okok miatt nem tud rész venni ezeken az órákon. Az egyik órában témazárót írtak és azt mondta a tanár, ha haza mer menni beír neki. Meg is tette. Tudom, hogy a dolgozatot pótolnia kell. Ezt ő is tudja. A tanár viszont azt hiszi, hogy a dolgozat miatt kell elmennie.

2023. okt. 19. 14:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%
10es, hallottál már továbbtanulásról?
2023. okt. 21. 12:53
 12/19 anonim ***** válasza:
22%

Most miért lettem lepontozva? Igen, hallottam már a továbbtanulásról, pontosan azért írtam, hogy a szaktanári a világon sehova nem számít be. Te hallottál már róla?

Van 2 iskolás gyerekem, pontosan ismerem a tanárokat. Frusztráltak, alulfizetettek, és nem tudják kezelni a gyerekeket. Azzal élik ki magukat, hogy mindenféléket beírogatnak a szülőknek. Ha reagálsz rá, csak ártasz a gyereknek vele. Ennyi. Persze lehet izmozni, de teljesen felesleges. Vond meg a vállad, és kész.

2023. okt. 21. 13:54
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Szóbelin megnézik a krétamásolatot, kifejezetten ilyenekre kíváncsiak. Azt hitted csak dekorációnak kérik? Érdekli őket a magatartás a szorgalom jegy is.

Én is közöttük dolgozok, nem mind ilyen, és igenis megér egy kis morcizást, ha eltüntethetsz egy szaktanárit. Lehet a srác menne 6osztályos gimibe, ahol számítani fog. Nyolcadikos felvételinél mondjuk lehet nem, de akkor sem oké.

2023. okt. 21. 14:16
 14/19 anonim ***** válasza:
4%
Nem tudom, hogy te hova mész szóbelizni, de nálunk a kutyát sem érdekli.
2023. okt. 21. 19:09
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

És az ilyenek mennek tanárnak..

Ok. 💀🥴

2023. okt. 21. 22:28
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
A top 100(top50) gimi egyikébe, és nem én, hanem a gyerekem. Én általánosban dolgozom. Annakidején nálunk kérték az ellenőrzőt és megnézték a hátulját, a top 10 gimi egyikében végeztem. Olvasd el nyugodtan miket írnak sulinavigatoron a szóbeliknél. Megnézik a krétamásolatot erről az évről és nem azért, hogy megnézzék hány tantárgyból rontottál a hozott jegyekhez képest. A nehezebb gyerek nem kell jó gimiknek, azt pedig pont ilyenekből lehet kiszűrni, hogy ki az. Ha szerencséje van látják hogy sok 4-5ös magatartásjegy és egy szaktanári beírva olyanért, hogy "órán hiányzott", de biztosan nem ezt írta be a tanár, hanem órai viselkedést, mert előbbire nem lehet szaktanárit adni.
2023. okt. 22. 06:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Órai hiányzásra és órai viselkedésre kapott. Ott sem volt könyörgöm😅
2023. okt. 22. 09:24
 18/19 anonim ***** válasza:
68%
Nekem az olyan iskolákról is megvan a véleményem, akik ilyenek alapján rangsorolnak. A fővárosi iskolákról hallok ilyen horrorsztorikat. Ha tényleg így van nálatok, akkor fussatok pár kört a tanárnál. Itt senkit nem érdekel, szóbeli itt nincs a gimikben, a felvételi alapján rangsorolnak. A szakgimikben van motivációs elbeszélgetés, lehet, hogy ott megnézik valóban, de oda meg nincs akkora túljelentkezés, hogy egy-két beírás alapján elutasíthassanak valakit.
2023. okt. 23. 21:46
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

10es! Ha meg annyiban hagyja, akkor sosem fejezi be ez a "tanár" ezt a viselkedést. Igenis bele kell állni, és le kell állítani, rá kell döbbenteni, hogy nem tehet meg bármit. Addig fogja csinálni más más gyerekkel, amíg valaki le nem töri azt a fene nagy szarvát.

Plusz a gyerek lelkiismeretéért is beleállnék, igenis lássa a gyerek, hogy nem kell a fülét farkát behúzni, igenis ott van a szülő, és ha jogos, meg is védi. Ha meg beleállna a gyerekembe emiatt, akkor ha kell, naponta telefonálnék/írnék/bemennék, mindaddig, amíg be nem fejezi a saját frusztrációját a gyerekemen kitölteni. Így inkább ne tanítson, mégha tanárhiány is van.

2023. okt. 24. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!