Mit tegyek, ha a fiam tanára hiányzás helyett szaktanárit adott?
Most miért lettem lepontozva? Igen, hallottam már a továbbtanulásról, pontosan azért írtam, hogy a szaktanári a világon sehova nem számít be. Te hallottál már róla?
Van 2 iskolás gyerekem, pontosan ismerem a tanárokat. Frusztráltak, alulfizetettek, és nem tudják kezelni a gyerekeket. Azzal élik ki magukat, hogy mindenféléket beírogatnak a szülőknek. Ha reagálsz rá, csak ártasz a gyereknek vele. Ennyi. Persze lehet izmozni, de teljesen felesleges. Vond meg a vállad, és kész.
Szóbelin megnézik a krétamásolatot, kifejezetten ilyenekre kíváncsiak. Azt hitted csak dekorációnak kérik? Érdekli őket a magatartás a szorgalom jegy is.
Én is közöttük dolgozok, nem mind ilyen, és igenis megér egy kis morcizást, ha eltüntethetsz egy szaktanárit. Lehet a srác menne 6osztályos gimibe, ahol számítani fog. Nyolcadikos felvételinél mondjuk lehet nem, de akkor sem oké.
És az ilyenek mennek tanárnak..
Ok. 💀🥴
10es! Ha meg annyiban hagyja, akkor sosem fejezi be ez a "tanár" ezt a viselkedést. Igenis bele kell állni, és le kell állítani, rá kell döbbenteni, hogy nem tehet meg bármit. Addig fogja csinálni más más gyerekkel, amíg valaki le nem töri azt a fene nagy szarvát.
Plusz a gyerek lelkiismeretéért is beleállnék, igenis lássa a gyerek, hogy nem kell a fülét farkát behúzni, igenis ott van a szülő, és ha jogos, meg is védi. Ha meg beleállna a gyerekembe emiatt, akkor ha kell, naponta telefonálnék/írnék/bemennék, mindaddig, amíg be nem fejezi a saját frusztrációját a gyerekemen kitölteni. Így inkább ne tanítson, mégha tanárhiány is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!