Vinnéd a júniusi születésű gyereked iskolába úgy, hogy az óvoda a maradást javasolja?
Szeptemberben volt iskolaérettségi vizsgálat. Az óvodai fejlesztőpedagógus és az óvónők szerint is még nem iskolaérett. Fejlesztést nem fog kapni az oviban ebben az évben, csak logopédiait. Azt mondják, spontán beérhet, ha marad egy évet, ha pedig mégis kell fejlesztés, jövőre megkapja.
Bizonytalan vagyok, hogy ne próbáljuk-e meg ebben az évben felhozni a gyereket a megfelelő szintre. Olyan dolgokban vannak gondok, mint ceruzafogás, figyelem, vizuális differenciálás, stb. Semmi drámai, intelligenciája rendben. Bizonytalan vagyok, mert egyre kevésbé szeretem ezt az ovit, nagyon vinném már el. Ha mindenképp ovis marad, akkor is másikba vinném az utolsó évre. Bizonytalan vagyok, hogy nem lenne-e jobb rámenni a fejlesztésre és mégis iskolába vinni.
Volt már, aki a maradást támogató javaslat ellenére iskolába vitte a gyerekét?
21. Ez sem egyértelmű szerintem. Lányom jól számolt, de nem írt-olvasott. Semmi hátránya nem lett belőle. De ő iszonyatosan vágyott a tanulásra. Most hatodikos, ugyanúgy. Június közepi.
Gyerekfüggő. Viszont a fejlesztést ga szükséges sos el kellene kezdeni, még ha nem is megy iskolába, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!