Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolai bántalmazásban valaki...

Iskolai bántalmazásban valaki jártas?

Figyelt kérdés
Általános iskola, bántalmazott gyerekkel szemben az igazgató nem tesz semmit, mi lehet a megoldás.

2023. okt. 4. 20:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Nekem gimiben nem tettek semmit. Tesin nagy jógalabdával fejbedobtak, videóztak (az exem meg a haverjai) ha órán válaszoltam kinevettek és összesúgtak, füzetet dobtak nekem tankönyvet, folyamatosan gúnyneveket használtak, ha valaki jóban volt velem felhúzták, már a lány öltözőben a velük jóban lévő lányok is basztattak, leöntötték a ruhám, fotókat csináltak, hangosan beszéltek egymásnak rólam (mintha egymásnak mondanák közben nekem szólt)...

A szüleim nem vettek ki mert hogy jahj minek kibirom... 18 évesen rendszeresen jártam pszichiátriára nyugtatókért mert elkezdtem feleletkor remegni, nem tudtam megszólalni, pánikrohamok gyötörtek, üldözési mániám lett, súlyos depresszióm. Szerencsére 12 második fél évét kihagyhattam magántanuló lettem, egyetem így esélytelenné vált. Sajnos olyan sok gyógyszert szedtem hogy már elájultam tőle durván 2 évre egyáltalán nem is emlékszem... De amúgy a mai napig ha meglátom az egyiket szorongok.

Az iskolába sokszor bementek a szüleim de nem tettek semmit. Teszem hozzá a srác dök elnök volt ő kapta az iskola díjat közben okos táblákat kukákat törtek szét meg az udvarban cigiztek. Csak ennyire számított.

2023. okt. 4. 21:42
 12/16 A kérdező kommentje:
Talán itt kéne komolyabb törvényeket hozni, nem a tömegesen oviba betörő draq queen- ek ellen, mert ez már egyre súlyosabb probléma. Szerencsére a fiamat fizikailag nem, egy incidens miatt szóban, és veréssel fenyegetve. Azt leállítottam, de két barátját rendszeresen fizikailag is bántják. 2 srácról van szó, az igazgató tárja karjait, hogy nem tud mit csinálni. A fiam barátainak a szülei tavaly többször is mentek panaszt tenni, de idén se csillapodik a helyzet.
2023. okt. 4. 22:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy ezek a "csak"ok is ha mindennaposak nagyon mély sebeket hagyhatnak, egyre rosszabb lesz. Én tuti nem kockáztatnék.
2023. okt. 4. 22:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Suliváltás, nem tudnak mit tenni. Nem azért, mert szemét, hanem eszköztelen. Bár esélyes, hogy a mostani szemlélet szerint nem is akarnak, most hogy megvan a stàtusztörvény nem hiányzik, hogy lerontsa a suli színvonalát ilyesmi, eltussolják.

Amúgy szóbelire nyilván semmit nem tesz, az tök megszokott gyerekeknél, sokszor el se hiszik, mert egymásnak ellent mondanak. Engem is kikészít, ha nem hisznek a gyerekemnek, ugyanezt éli át a másik gyerek szülője is, ja hát az a gyerek szent és sosem és amúgyis bántották és kirekesztik és hát miért is, meg csak eltanulhatja a baràtjától, stb.

2023. okt. 5. 00:47
 15/16 anonim ***** válasza:
90%

A bántalmazó gyereknek körzetes a suli? Ha igen, akkor az igazgató a feje tetején is pöröghet, évekig nem fog változni semmi.

A fiunkat (szorongós auti) évekig bántotta fizikailag is az egyik osztálytársa. Többször voltunk bent az igazgatónál is. Nem csak a mi fiunkat, a fél iskolát terrorizálta a gyerek, a tanárokat is, de azon túl, hogy egy 50cm magas irattömeg lett belőle semmit nem tudtak tenni. Jelezte az igazgató a gyermekvédelemtől kezdve mindenhova, a bántalmazó gyerek már az igazgatóiban töltötte a szüneteket stb, de mivel körzetes sulija volt, így még eltanácsolni se tudták, mert egyik másik suli se vette át. A mi fiunkat se vették át az SNI miatt. Idén végre elköltöztek és ezzel együtt sulit is váltottak. A fiunknak meg még mindig azzal vannak rémálmai, hogy egy nap megint visszajön...

Ha nálatok megoldható, váltsatok iskolát!

2023. okt. 5. 06:18
 16/16 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is sajnos az a tapasztalatom, hogy iskolaváltás.
2023. okt. 5. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!