Mit csinálsz, ha te vagy beteg és nem tudod elvinni a gyereked iskolába?
Csak hőemelkedésem van és tüdőgyulladásom(köhögés, enyhe fájdalom), nem bírom elvinni a gyereket suliba, ami vagy egy óra tömegközlekedéssel, teljesen kimerít, alig van energiám.
Viszont csak 5 napot igazolhatunk, amiből már kettő megvolt, és még csak szeptember van.. Nektek ad ilyenre igazolást a gyerekorvos, vagy hogyan oldjátok meg?
3 oldalon keresztul sajnaltatod magad kerdezo. Irtunk tanacsokat, mit akarsz meg??
Valaki menjen el ingyen es vigye el ?
Ha hisztizni tudsz mar ket napja, olyan nagy beteg nem lehetsz.
#41: azért javasoltuk az iskolaváltást mert nincs más megoldás. Az a gyerek 8 éves. Hamar megszokja az új helyet. + többet aludhat, közelebb lesznek a barátok.
Ilyen messze nem vállalja senki. Nekem is volt vésztartlék segítségem, de egy házban laktunk és ugyanabba az iskolába jártak a gyerekek. Most pár utcára lakik valaki akivel kölcsönösen segítjük egymást. De ez is csak 5 perc pluszt jelent
Ennél az "anya vagy, te nem lehetsz beteg, ez van, szedd össze magad" f.szságnál nem sok toxikusabb dolog létezik, nagyon ideje lenne már elfelejteni. Talán csak a "férfi vagy, te nem sírhatsz" veszi fel vele a versenyt. Okádék mindkét hozzáállás.
Kétgyerekes anyaként is szoktam néha beteg lenni, és olyankor bizony lelkiismeret-furdalás nélkül qrvára elvárom, hogy a család többi tagja tegye oda magát kicsit jobban, helyettem is. Mert nekem is teljesen természetes, hogy megteszem, amikor pl. a férjem beteg. Nem vagyok hajlandó robotolni olyankor is, én se vagyok gép, nekem is kell a pihenés hogy meggyógyuljak.
Értem, hogy a kérdező egyedülálló, de akkor se ez a megoldás. Én is azt tenném első körben, hogy beszélnék a gyerek osztályfőnökével, hogy ez és ez a helyzet, utána meg esetleg a gyerekorvossal. Nem rohangálnék tüdőgyulladással sehova, az nem egy mezei megfázás, ha szövődményei lesznek amiatt hogy nem veszem komolyan, akkor kórházba kerülhetek, úgy meg aztán pláne nem viszem suliba a gyereket, nem igaz?
Azt mondjuk én se értem, hogy miért nem jár közelebbi iskolába, leegyszerűsítené a dolgokat.
47 - es , azert az az orszag szegyene lenne, ha a fovarosaban 1 oran belul nem lenne normalis altalanos iskola, plane a budai reszen ahol a kerdezo lakik !
Egyedulallo anya vagyok, ugy valasztottam altalanos iskolat, hogy max. 20 percre legyen gyalog.
Én ugyanígy vagyok mint te. Ma pozitív lett a covid tesztem. 5 nap karantén. Az orvos nem tudta megnondani h jönnek e még a rendőrök ellenőrizni. Gyereknek semmi baja és nincs aki reggel elvigye suliba. Elsős. A gyerekorvos nem ad igazolást hisz nem beteg.
Ma haza hozták suliból mert orvosnál voltam. De holnap nem tudja senki elvinni suliba. Félnek tőle hogy én covidos vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!