Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kiégtem az iskolakezdéstől?

Kiégtem az iskolakezdéstől?

Figyelt kérdés

Más is van vele így? Elsős a gyerek,de már elegem van. Nem telt el egy hét,de már 25 dolgot elfelejtett,3 tanár is kissé bunkó volt vele és mennek a drámázások h ki kivel barátkozik meg ki mellé ül. Elegem van, nincs kedvem a konfliktusokhoz, nincs kedvem este 10ig hallgatni h ki mit csinált és ki mit mondott. Mehh. Pedig amúgy egy "jó" gyerek,tehát normális,udvarias,sok barátja volt oviban, nem szokott panaszkodni sem,legalábbis eddig nem tette. A tanárok első nap jófejnek tűntek, de fura,hogy miket mesél a gyerekem, az alapján elég agresszív némelyik (oviban sosem panaszkodott még a szigorú ovonőkre sem).

Szóval, kiégettnek és kifacsartnak érzem magam. Fog ez változni? Ti mikor szoktatok hozzá?

2023. szept. 6. 21:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ötödikes a nagyfiam, tényleg ne drámázd ezt túl, mert ez még semmi. Ez csak rosszabb lesz, de azért nem ekkora tragédia az iskola.
2023. szept. 7. 11:15
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy miért kellene 8kor aludnia?

Ha legkorábban felkel fél 7kor akkor is 10 és fél órát alszik.

Az rengeteg.

Szerintem a 10 és éjfél közti alvás oké mert akkor megvan a 7-9 óra.

2023. szept. 8. 20:31
 13/15 A kérdező kommentje:
8kor kezdünk fürödni,készülődni alváshoz. Fél 9re ágyban van, de csak akkor kezd mesélni h mi történt vele, meg minden. Nem ritka h 10ig forgolódik,beszélgetne.
2023. szept. 8. 20:41
 14/15 anonim válasza:
0%
Te nevelted ilyenre!
2023. szept. 11. 21:06
 15/15 anonim ***** válasza:
25%

Ahogy mások is írták, lesz még rosszabb.

Nekem adhd-s a fiam, és nagyon féltem az iskolától. Alsóban még istenes volt, kaptunk két aranyos tanítónőt. De ő is egész délután azt mesélte nekem, hogy ki volt vele bunkó, ki mit szólt be, stb, stb. Hamar feladtam, hogy megmagyarázzam neki, hogy ő látja rosszul, nincs ellen az egész világ.

Felsőben sokkal rosszabb, mert itt már nem csak mosolyogni kell az órán, hanem tanulni is.

Ő most lett hetedikes, és bejöttek az új tantárgyak, van 3 új tanára, és ráadásul némelyik elég bunkó is. Én is már most kivagyok, nem tudom, hogy hogyan bírom ki év végéig. Folyamatosan, amikor itthon van megy a rinya, hogy mennyire utál iskolába járni. Valahol megértem, de mondtam neki, ne tolja túl. Ha nem érzi itt jól magát, váltsunk iskolát. Ja, azt nem. Voltaképp egy baja van: tanulni kell. Ja, hát ezzel nem tudok mit csinálni.

Leckét nem ír, nem tanul. Tavaly még próbáltam ellenőrizni, mára feladtam az állandó harcot. A tanárokban természetesen semmi belátás, semmi segítő szándék, alázzák, ahol érik. Majd nyilván attól fog megjavulni, ha pokollá teszik az iskolai éveit. Persze nem mondom, hogy a gyerek ártatlan, de az biztos, hogy a pedagógusok sem könnyítik meg.

2023. szept. 18. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!