Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akinek kora nyári a gyerekük...

Akinek kora nyári a gyerekük és 6 évesen ment iskolába?

Figyelt kérdés
Ti megbántátok hogy nem tartottátok vissza?

#6 èvesen iskola #Nyári gyerek
2023. aug. 24. 14:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én júliusi évvesztes voltam, de én pl igenis bánom.

Az az egy év plusz jobban jött volna fiatal felnőttként, mint az óvodában.

Semmivel sem voltak hátrányban azok akik egy teljes évvel fiatalabbak voltak nálam, ugyanúgy teljesítettek, ugyanúgy egyetemet végzett emberek váltak belőlük.

(Egyébként akkor ezzel a 3. legidősebb voltam az osztályban)

2023. aug. 24. 15:36
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Június közepén született a fiam, a legjobb döntés volt, hogy ment suliba. De nyilván érett is volt rá, mi is és az óvónénik is egyértelműen úgy gondolták, hogy menjen. Ha lett volna bármi, ami miatt indokolt lett volna visszatartani, akkor azzal se lett volna semmi problémám.

Semmi hátránya nincs, kitűnő lett (nem kaptak még elsőben jegyeket, de mindenből "kiválóan megfelelt"-et ért el), szereti az osztályát és a tanító néniket, sok haverja van. Egyébként én is hasonló cipőben jártam, mert én meg márciusi vagyok, és ugye anno május 31-ig kellett betölteni a 6-ot. Én is mentem suliba és nálam is jó döntés volt.

2023. aug. 24. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
56%
Ferjem fia juniusi, maradhatott volna meg ovodaban, az anyja gondolta, hogy mar iskolaerett. Hat, nem az.
2023. aug. 24. 16:43
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

De igazából én még olyat nem láttam, hogy valaki megbánta volna az évvesztességet.

A közoktatás végén, amikor a nagykorú, felnőtt “gyereket” kell középiskolai szabályokhoz igazítani még évekig, az sokszor szokott gond lenni. (Természetesen nem mindenkinél.) Igazából van annak értelme, hogy a nagykorúság kb egybe esik az érettségivel.

2023. aug. 24. 21:51
 15/15 anonim ***** válasza:
A fiam márciusi ugyan, nem nyáron született, de ő is 6 évesen ment suliba. Mivel ADHD-s, így gondolkodtam rajta elég sokat, hogy menjen-e, de az óvónők úgy látták, hogy iskolaérett, így ment. Nem bántam meg, 4 évig kitűnő volt, felsőben volt pár 4ese a biziben, de ami érdekli, abban nagyon jó. Lányom barátnője 17 éves, 1 évet visszatartották oviban, majd középiskolában 0-ban kezdett, így ki van tőle akadva, hogy 20 évesen fog csak érettségizni.
2023. aug. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!