Akinek kora nyári a gyerekük és 6 évesen ment iskolába?
Igen nálunk is azt látom hogy mindenkit visszaakarnak tartani, de tényleg mindenkit januári gyerekeket is.
Nekem a kisfiam június közepén született és menni fog.
Úgy tudom, hogy most már a szülőnek kell kérvényeznie és iskolaérettségi vizsgálatra vinni a gyereket, ha azt szeretné, hogy maradjon...?
A nagyobbik gyerekemnél még elég volt bemondásra, hogy mit szeretnél, aztán az óvónők alírták. Ő nyár végi és ment, mert annyira egyöntetűen mondták az óvónők, hogy érett, bár én sokat aggódtam. Tanulmányi eredményeivel végül sosem volt gond, 8 osztályos gimibe is felvették. Viszont most, hogy a többiek kamaszodnak, hát azért még elég gyerek hozzájuk képest.
A kicsinél már változott a szabály, ő nyár eleji, és némi idegrendszeri éretlenség miatt maradt, amit a nevtanban is jónak láttak. Nála hát valami keresztfélév :) lett volna jó, mert azért vagy egy fejjel nagyobb amúgy is a többieknél és kicsit unta is az elsőt, mert addigra önszorgalomból már megtanulta a betűket meg amennyit matekból ott kellett volna. Viszont most is még elég elvarázsolt tud lenni, amikor nem kellene. Szóval kérdés, hogy most a magatartása attól gyengébb, mert egyébként is az lett volna és egy éve pláne nem tudott volna megülni, vagy azért, mert most meg unatkozik :)
De én úgy látom, abszolút gyerektől függ, mi a jó döntés, nem lehet ezt átlagolni vagy más példájából megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!