Ha megbukik a fiam 7. osztályban, tényleg nem veszik fel minőségi középiskolába?
Igaz nem most volt és szégyellem is.
De megbuktam 7 osztályban (előtte 4-5 tanuló voltam, de volt egy családi probléma, ami miatt nem tanultam. Tudom elb@sztam) azután 8-ikban megirtam a felvételit, és mivel az jól sikerült felvettek a város egyik legjobb gimiébe.
Azóta van már diplomám, és szakmám is...
Van pótvizsga is.
Vagy ha tényleg nem megy neki a tanulás, akkor ne erőltesd, tanuljon szakmát.Ha mindenki,orvos,ügyvéd, közgazdász,politikus,informatikus lesz,ki fogja szabni-varrni a zakójukat,ki fogja sütni a kenyerüket,építi a házaikat,javítja meg a mosógépüket?
A sok "tanult" ember szakmunkások által működtetett világban él.
Pótvizsgán nem adnak hármasnál jobb jegyet.
Talán jobb lenne évet ismételnie, akkor a 7. év végi jegyei (az újrajárt évi) akár jók is lehetnek, ha nekiáll tanulmi.
Ekkor már nem lesz gond a felvételinél, hogy megbukott.
A jobb sulik az 5. és 6. évvégi jegyeket is nézik.
Fiam most 5-es 4,5 az átlaga, nincs 4esnél rosszabb jegye, és már sanszos, hogy így sem fog bekerülni oda ahova szeretne, akkor sem, ha a továbbiakban összeszedi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!