Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nagyon rossz 9.-ben a 4,5-...

Nagyon rossz 9.-ben a 4,5- 4,7-es átlag? (Gimnázium)

Figyelt kérdés
Kb. ennyi lesz a fiamnak az átlaga aki most 9.-es egy vidéki, közepesen erős gimnáziumban. Teljesen el van keseredve, mert így nem lehet kutató (a természettudomány érdekli őt nagyon).

2023. jún. 5. 16:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%

9-es, jöttél kötözködni? Noszogatni, vagy segíteni, nem mindegy? Lovagolj nyugodtan csak a szavakon. Amúgy meg nem az én agyamból pattant ki ez az egész dolog, tudod, aki nem gimibe megy, ők már 14 évesen is pályát választanak. Az osztályfőnök is mondogatja nekik év eleje óta, hogy lassan döntsék el, mit szeretnének, 10.-ben faktot kell választani. Nyilván én is tudom, hogy ezen később még lehet változtatni. Na, de könyörgöm, ha pl. valaki humán beállítottságú, teljesen felesleges azon görcsölni, hogy nem megy a fizika. Abban biztos vagyok, hogy soha nem fog semmit kezdeni vele.

Amúgy meg én is levelezőn csináltam a másoddiplomámat, szóval tudom, hogy nem lehetetlen. De! Azért elég sok időmbe, energiámba, és plusz pénzembe került, szóval szerintem jobb lenne, ha már elsőre is olyat tanulna, amivel foglalkozni szeretne.

Azért, mert mondom neki, hogy döntse el, mi érdekli, és a többi tárgyból meg nem baj, ha nem 5, szerintem én nem nevelem rosszul a gyerekemet, de te biztos jobban tudod!

2023. jún. 5. 19:20
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
Jól van mindenki megdicsérte. A facen nem gratulálnak elegen?
2023. jún. 5. 19:49
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

#11 Nem kötözködni jöttem, de olyan gyerek voltam, mint a lányod. Minden egész jól ment, csak idővel derült ki, hogy egy-egy tárgy nem annyira az erősségem, de nem igazán szűkítette le ez sem a kört. Minél többet noszogattak, annál inkább pánikoltam, hogy itt meg ott kéne már tartanom a pályaválasztást illetően, és annál kevésbé jutottam előrébb. Egyre inkább belezavarodtam, nem is akartam foglalkozni a kérdéssel, mert csak feszült lettem tőle, elvégre fogalmam sem volt, mit akarok. Annyi lett 10. végére biztos, hogy a kémia-fizika vonal kilőve. És ennyi bőven elég volt. Faktokat ennyi alapján is simán tudtam választani, az idegen nyelv/matek/töri hármasból kettő elég sok helyre jó volt, ami még kicsit is reális opció volt számomra. Tudod mikor döntöttem végleg? 12.-ben. De hamarabb is tudtam volna talán dönteni, ha nem hallom a szüleimtől, hogy ideje dönteni, mert jaj, de fontos most jól választani meg hasonlók. Más osztálytársaimnál egyértelmű volt, hogy a már említett gazdasági szakok valamelyikére mennek, elvégre kb. már gimibe is így jöttek szülői nyomás és "noszogatás" miatt (nem pont az adott szak irányába noszogatták őket, csak egy jó képességű gyereknek, akinek megy a matek, sokszor ez az első ötlete). Az első osztálytalálkozón derült ki, hogy kb. 20 ilyen emberből legalább 10 abbahagyta az adott szakot (nem a nehézsége miatt, hanem mert nem érdekelte), és belekezdett valami teljesen másba. És egy kimondottan erős, jó hírű gimibe jártam, nem hülyék közé.

Úgyhogy igen, hatalmas különbséget látok a noszogatás és a segítés, támogatás között. Utóbbit leírtam előbb részletesen. A noszogatás meg annyiból áll, amit a szüleim csináltak: folyamatos kérdések és ijesztegetés. "Kitaláltad már? Gondold meg jól! Nehogy hülyeséget válassz! Nem mindegy ám, mit kell 40 évig csinálnod!" Ha nem ezt csinálod, hanem azt, amit az előző válaszomban írtam, akkor király, csak így tovább! De ha csak idegesíted a 9.-es (!) gyereket, akinek van egy éve még a faktok kiválasztásáig is (a konkrét egyetemi szak kitalálásáról nem is beszélve), akkor inkább hagyd békén.

2023. jún. 5. 20:13
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
Hogy jött ki a matek, hogy nem lehet kutató? Inkább arra kéne ráfeküdnötök, hogy valami reálisabb képet kapjatok a világról. Utána néztetek egyáltalán mielőtt gimibe ment, hogy mire lesz szüksége, hogy eredményesen felvételizzen az áhított felsőoktatási képzésre?
2023. jún. 5. 21:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

12-edikesként, decemberben választottam szakot, addig fogalmam sem volt mit szeretnék, minden tárgy elég jól ment.

Az én szüleim nem noszogattak, hanem valóban segítettek. Pl ha volt egy halvány ötletem apukám felhívta a hasonló munkakörben dolgozó régi ismerősét és intéztek nekem egy látogatást. Így jártam pl egy vegyészmérnök csapatban, laborban.

Nem mondták meg mit csináljak, bíztak bennem. És igazuk volt, megtaláltam az utamat elsőre, de tulajdonképpen az se lett volna gond, ha 1-2 évvel később találom ezt ki.

10-ben a faktválasztást szó szerint kisorsoltam, annyira nem volt ötletem (az összes tárgy benne volt a pakliban)

Most végzek (a 3 éves) alapszakon, 2 év tapasztalatom van a területemen, kutattam is, van pubblikációm, megnyertem a TDK-t, felvettek külföldi nívós egyetemre stb. Tehát minden rendben van. Hagyd élni, még nagyon nem ezen kell stresszelnie

2023. jún. 5. 21:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Kutyát nem érdekli az átlag. Az őt érdeklő tárgyakat elhivatottan tanulja, meg a többit is annyira, hogy ne legyen gond az érettségin? Akkor minden rendben lesz. Ha tudja, merre akarja folytatni, akkor nem kell görcsölni, hogy színjeles legyen.
2023. jún. 5. 23:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Legyél vele sokkal többet, beszélgessetek sokat (ne az elvárásaidról a tanulmányi eredményét illetően, hanem mindenről - többek között arról is, hogy hogyan szokott az kialakulni, hogy ki mivel fog foglalkozni felnőttként), mert nagyon egészségtelen irányba megy az önértékelése, ha ettől el van keseredve!
2023. jún. 6. 07:10
 18/21 anonim ***** válasza:
93%

Nekem volt olyan osztálytársam, aki minden tárgyból rossz volt az idegennyelveket leszámítva, matekból meg majdnem megbukott. Ehhez képest felvételikor produkált egy 430 feletti pontot két emelttel, a duplázással.

Nem kell rágörcsölni a kilencedikes jegyekre. A nagyobb részük nem is számít egyáltalán, max a természettudományos tárgy.

2023. jún. 6. 08:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Uzenem neki, hogy ez boven jo atlag igy kilencedikben :D 2 ev mulvaenjen OTD-zni valami termeszettudomanyos tantargybol meg erettseginel tegyen egy emelt matek+biologiat(pl.vagy kemiat. vagy focit).

De ne legyen magaval tul szigoru.

2023. jún. 6. 14:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Gimiben kb 4,4-es átlagom volt. Egyetemen azt tanulom amit igazán szeretek, így az átlagom 4,5 körül van. Nem vagyok zseni, de TDK-t írok, kutatói tevékenységet végzek mert azt szeretem amit tanulok. Semmit nem jelent most hanyas az évvégije. Általános iskolában átlagos tanuló voltam, most pedig kiemelkedek a szakterületemen.

Bíztassátok és sose érje kudarc a jegyekért! csak legyen egy területe amit tényleg szívéből szeret.

2023. jún. 7. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!