Szülőként nem kap el fojtogató nyomasztó érzés mikor ebbe az egész oktatás ügybe belegondolsz?
2 iskolás gyerekem van, és igen el vagyok keseredve. Egyrészt miattuk is, másrészt, amit itt többen leírtak, hogy ez nem csak a mi családunkat érintő probléma. Mi még tanult emberek vagyunk, bár nem az én dolgom, de sok tudást át tudok adni a gyerekeimnek. Pl. felvételire is én készítettem fel a lányom. De sajnos egyre rosszabb az oktatás minősége, és most nem is elsősorban a tananyagra gondolok. Hanem arra, hogy a tanárok milyen fásultak, türelmetlenek a gyerekekkel a rájuk nehezedő nyomás miatt.
Sajnos az is igaz, hogy ahogy tanítanak, nem tudom, hogy lesz itt orvos, mérnök a jövőben. A lányom gimibe jár, de a tanár leginkább csak beszélget velük matekórán, nem tanulnak semmit.
13-as, ez igaz, nekem is több rossz tanárom volt, mint jó.
De az oka más volt. Akkor még tisztelték a tanárokat, és tulajdonképpen kikezdhetetlen volt. A szülőknek esze ágában sem volt bemenni, hogy panaszkodjanak, a tanár azt csinált, amit akart. Leginkább azért, mert a vezetésnek fogalma nem volt, hogy mi folyik a tanórán.
Most a szülők bemennek (nem is mindig jogosan), de tény, hogy a vezetőség pontosan tudja, hogy melyik tanár nem lenne oda való, de mégsem tesznek semmit, mert akkor nem lesz helyette senki.
Mindkét gyerekem a közoktatásban tanul. A negyedikes fiam egy sima általánosban tanul. Náluk nem volt tanárváltás és szeret oda járni. A lányom végzős gimis az Apáczaiban. Két nyelvvizsga, OKTV helyezés és kitűnő.
Ezért ha a gyereked bekerül egy jobb suliba (én az ELTE gyakorlókra esküszöm) akkor más lesz a véleményed az oktatásról mint ha a legalja gimibe járna.
Az oktatásban rengeteg probléma van, sebaj én gyerekeim iskoláimat az üdítő kivételek.
Vannak most érettségiző/diplomázó/már végzett rokonaim. Semmi különösebb gond nincs a valóságban,a média felfújja. Az egyik rokonom most megy orvosi egyetemre,a másiknak már menő állása van közgazdász végzettséggel. A tanulás nincs megtiltva. Amikor én voltam iskolás,ezerszer lassabban haladtunk az internet hiánya miatt. Ha volt valami kérdésem, nem tudtam rögtön utánanézni. A könyvtárral,szótárral,lexikonokkal bajlódás,keresgélés csomó időt elvitt. Jó magántanár alig volt és nem jött házhoz v online,hanem még én utazgattam hozzá.
Sokkal jobban aggaszt az iskolai zaklatás, meg hogy minden hülyegyerek telefonnal rohangál és egymásról töltenek fel dolgokat a netre,így az internetes zaklatás a másik. A szülők sem nevelnek manapság,a tanárnak nincs tekintélye.
18, valszeg már több mint 20 éve tart a fokozatos lerohasztás.
Tudom, hogy attól még szuper felnőtt kora lehet valakinek, de a gyerekkor az nem jön vissza még egyszer. Nekem szülőként nagyon fáj a szívem, de gyerekként én sem így éltem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!