Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen iskolatáskát vettetek...

Milyen iskolatáskát vettetek elsősnek?

Figyelt kérdés

Bevált-nem vált be? Negatív tapasztalat is érdekel!

Ars Unat néztem, de komolyan 30e egy iskolatáska? :/ Megveszem, ha az a jó, csak meglepődtem...

2023. ápr. 15. 20:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Én egy sima Adidast vettem, de nálunk a "nagytáskát" csak heti 1x kellett hazahozni (akkor se. minden cuccot), amúgy kistáskát hordtak, amiben max az üzenő, ellenőrző + tolltartó volt.

Most hogy 5.es lett és mindennap viszi a táskáját, én is Ars Unát vettem.

2023. ápr. 15. 21:40
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Azt, hogy mi a jó két dolog erősen befolyásolja.

Milyen a suli? Hazaviszik egyáltalán a könyveket? Iskolaotthonos iskolában dolgozom, nálunk naponta csak a tolltartó megy haza, meg max. az olvasókönyv. A többi csak hétvégén, de akkor se minden. Minden évben elmondjuk a szülőknek, hogy ehhez vegyék a táskát, van aki megfogadja van aki nem. Minden esetre egy ilyen iskolába felesleges alsóban sokat költeni a táskára, mivel nincs sok pakolás elég lehet egy olcsóbb táska is, sőt hétköznapra egy kis sporttáska.

Hogy megy a gyerek iskolába? Ha kocsival hozod-viszed minden nap akkor teljesen felesleges a húzható vagy az ergonomikus csoda. Alsóban még nem vándorolnak a sulin belül, arra a két percre meg amíg beviszi kb. mindegy. Buszon vagy sokat menve viszont fontos a kényelem.

Ami még számít, hogy hol van a táska nap közben. Ha van külön táskatartó a teremben az jó, de ha a pad mellett, akkor mindenképpen olyat vegyél, amit ki is tudsz mosni, mert sokkal hamarabb fog koszolódni.

Márkákból amit látok a gyerekeknél és bírja az az ArsUna, a Herlitz, az ALDI és LIDL akciós és a nagyobbaknak a Budmil. (biztos van más is, de ezeket látom gyakran) A sajátomnak ArsUnát vettem, amikor nagyobb lett pedig Budmilt, mindkettő szuperül bírta. A sok cucc miatt én is hátizsákkal járok, magamnak a tanév eleji akcióban vettem a Lidl-ben egyet, komolyan jobb mint némelyik sportszer márka. Bírja már vagy 4-5 éve és több rekesz van benne, mint egy Puma vagy Adidas alsó kategóriásban. A dobozosát nem tudom milyen, mondjuk a gyerekeknél jól bírja.

A dobozos egyébként annyiból jobb elsőben, hogy könnyebb bele pakolni (már ha kell egyáltalán pakolni) Mivel ezt szinte csak 1-2 osztályban használják érdemes lehet körülnézni pár helyen, mert elég megkíméltek is vannak használtan töredék áron.

2023. ápr. 16. 01:36
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó vagyok, még egy javaslat. Ok, hogy nézelődsz, de vásárolni még korai. Csak gyűjtögessétek a pénzt, nyár közepétől szokták kezdeni az akciókat, akkor éri meg megvenni mindent, sokkal olcsóbb úgy. Itt a Lidl tavalyi katalógusa, sima dobozos iskolatáska 7000, ergonomikus szettben együtt egy töltött és egy hengeres tolltartóval meg egy tornazsákkal 20ezer. Ez utóbbinál a szett többi része kb. 4-4,5 ezer Ft lehet, teát a táska maga csak 16ezer körül van. [link] Infláció nyilván lesz rajta, de nem annyi mint az élelmiszereken.
2023. ápr. 16. 01:52
 14/20 anonim ***** válasza:

Én először topgalt vettem(30) 2 éve.. a mintája miatt, az tetszett neki. Megjött, nagyobb volt, mint a gyerek, pedig centire pontosan leírták, mikortól jó és van benne valami nagy kényelmetlen fém, illetve az alja.. hát nem merev, de ezt akkor még nem tudtam, hogy kell. Ja és cipzàros és bazi széles és nehéz.

Aztán vettem egy herlitzet 25ért, merev műanyag az alja, feleakkora, ezt boltban. De nem cipzáros hanem sima csatos. Soha az életbe nem vennék még egy ilyet, szívunk majd a topgallal is biztos, de hogy ezt a rohadt csatot nem tudod sosa becsatolni rendesen és tömött táskára a teteje is nehezen megy rá.. most másodikos, 11 könyvük van, ez belefér, füzetek szintén, kaja kulacs és esernyő.

Ja és én viszem a táskát, ő meg a tornazsákot. Nem kell túl sok rekesz, de műanyag alj és egy jó mágneszár mindenképp az elején. Legközelebb budmil lesz vagy belmil, egyik márkát sem tartjuk meg, de addig a nyakamon van a méregdrága topgal, jövőre öröm lesz cipelni.. fogadni mernék hogy szívni fog a gyerek a sok zsebbel, hogy eldől a táskája(mert manapság a kulacsot akasztják fel) és be fog akadni a cipzár.

2023. ápr. 16. 06:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Én Boll-t (school mate típusút) vettem végül, mert szörnyűnek találtam ezeket a nagy dobozokat a gyerekek hátán.

Mi biciklivel, rollerrel vagy gyalog járunk általában iskolába.

A fiam magas, vékony fajta, nekünk bejött, pedig cipelni kell a tanszereket. Szép rend van benne, mert nem tud minden össze-vissza borulni. Mondjuk ha külön füzet boxot meg ilyesmiket vesztek, akkor ebbe lehet nem fér bele, de a tankönyvek, füzetek, tolltartó, tízórai igen.

2023. ápr. 16. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekünk volt egy dobozos tipikus ars una - szerencsére kölcsön kaptuk, használtan. És azért szerencsére, mert a második vagy harmadik héten vettünk gurulósat. Mindent hozni vinni ellett, eleinte csak hétfő-péntek, de akkor olyan sok volt a cucc, hogy nem bírta bevinni a suliba és bele se fért az ars unas táskába. 2.osztályban már napi szinten mindent, vitt-hozott és mivel ez olyan 7-8 kg el se bírta volna, azóta is csak gurulós táskát vettünk. Nem ciki, direkt nekik való, menő mintával.
2023. ápr. 17. 06:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Ars una dobozos táskát kapott a lányom, kedvenc mintával. Másodikban jött a covid, így akkor már fél év kiesett. Harmadikra Lidlben vettünk hátizsákot, mert nagyon szeretett volna újat, viszont 1 évre másik AU táskát nem vállaltunk be. Ötödikre megint olcsó hátizsákot kapott. Viszont nekem sokkal jobban bevált az AU táska, sajnálom, hogy nem lehet felsősöknek merev táskát venni..Egyébként nem túl drága. Ráadásul mi akcióban vettük, így 22 helyett 5,5-értjutottunk hozzá.
2023. ápr. 18. 13:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Ilyen táskája volt a lányomnak. [link]

Előnye: dobozos, merev, elég jól taszítja a vizet, nyúzható.

Hátránya: tényleg nem fér bele minden, ha túl sok cuccuk lesz. Nálunk alig lehetett néha bezárni a táskát. Ja, a füzetbox nem rossz dolog, de nálunk abba se fértek bele a füzetek. A dobozos táskában viszont nem tud annyira hamar tönkremenni.

A Lidlben vett pedig ez volt:

[link]

Ennek hátránya, hogy a hőtartó rész hamar kiszakadt ( legalábbis a lányomnál nem bírta sokáig), a ráhúzható esővédő mindig lecsúszott a táskáról.

Előny: nyúzható, olcsó, és egy nagyon jó pont: deréknál és mellkasnál is összecsatolható.

2023. ápr. 18. 13:22
 19/20 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat :)

Utolsó, pont ilyesmi lovas táskát néztem, csak ahol néztem, csak a tatyó volt 30 felett...

te mikor vetted 5,5-ért, nem emlékszel?

(mmint az év melyik szakában?)

2023. ápr. 18. 23:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Már ötödikes a lányom, szóval nem most volt. Mivel tudtuk, hogy nem megy még iskolába, így amikor eredetileg ment volna, és elkezdődött a tanév, szeptemberben volt leakciózva a Tescóban. 22ezerről nyomták le, először félárra, majd 5,5-re. 2 évvel később szintén AU táskát szeretett volna, de akkor morning star verzióban.
2023. ápr. 19. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!