Általános iskolai ballagásnál készül(t) nálatok tablókép (iskola falára), mennyibe kerül(t) fejenként?
Nálunk sok szülő úgy túllihegi az osztályban, hogy az már agyzsibbasztó. :-( Jelenleg ott tartanak, hogy diákonként 10 000 Forint lesz. Ebben csak a fotózás, és a kinyomtatott 70*90-es bekeretezett tablókép ára van. Ezenfelül még lesz egyforma nyakkendő és kendő...
Ha pedig minden diák kap saját nyomtatott verziót, annak még + költsége lesz...
Iskolánkban is volt régen szokás a tablókép kilógatása a folyósó falára, majd fokozatosan osztályfotóra váltottak. Minden gyerek kapott egyet, ami számára emlék. Az iskola pedig régóta mentes a tablóképektől. 2017-ig tárolták raktárban a régi tablókat, majd kidobták őket, amikor átépítették az iskolát. Viszont, mindegyiket lefotózták előtte, ha egy-egy öregdiák keresné.
Ennek a régi világban volt jelentősége, amikor az emberek többsége nem fotózott, sőt, nem is készült egyesekről szinte soha fénykép. Manapság, amikor napi szinten lövi mindenki a fotókat, semmi értelme. Szülőként úgy gondolom, bőven elég, ha összeállnak egy osztályképhez a gyerekek és azon tanárok, akik vállalják. Pár forint kinyomtatni.
Nekem a gyerekeim 3 különböző általánosba jártak/járnak. Fiam iden ballag, lányom 2 éve, nag,obbik fiam 5éve.
Egyiküknek sem volt/lesz tablója.
Lányomnak 2 éve volt egy sálja azthiszem 4000ft, egy csoportképe 500ft és az ofőnek ajándékra lett beadva 400ft
Fiamnak idén nyakkendő 3500ft, csoportkép 1000ft.
Mi már 30 ezernél járunk, de ebben benne van a nyakkendő és ing ami, egyforma lesz mindenkinek.
Sajnos még jönnek egyébb költségek pl tanároknak virág évvégén, esetlegesen ballagás előtti szerenád..
A ballagási költségeket ezenfelül számolják :-( Az 20 000 forint lesz, ha minden igaz. :-(
(Senkinek nem adtam negatív értékelést, nem is tudom, mi oka volt erre egyeseknek. Persze, érveket nem írnak az ilyenek.)
Iskola falára nem. Nekünk A3-as méretben igen.
De az se az a tipikus megtervezett tabló volt. Rajta volt az osztályfőnök, az osztálya, mindenkinek a neve, a háttérben meg egy kivilágosított kép az iskoláról.
Amúgy azt hittem jó irányba fejlődik a világ. Pl az én sulimban mi voltunk az első generáció, ami nem volt hajlandó elvinni az egész tanári kart egy ebédre a közeli vendéglőbe. Utánnunk kapták a fizetést, van olyan akinek az órájára 4 évig gyomorgörcsel mentem, más non-stop stresszben tartott egy évig az irreális elvárásaival, nehogy még meg is etessük őket... De úgy néz ki, hogy sajnos nem.
Amúgy szabad tudni, hogy mi a logikai háttér az egyforma dolgok mögött így az egész végére? A gyerekek úgy is leszarják az ünnepség közben is, s az után is. Otthon is csak hányódni fog (Tudom, mert nekem van gimis nyakkendőm, megvetették velünk azzal az indokkal, hogy ballagáskor úgyis sokan meg akarják tartani emlékbe, meg hogy sokan elhagyják, s akkor úgyis ki kell fizetni. Gimi alatt se sokat hordtam, nem volt kompatibilis az ünnepi női ingemmel, s az után is csak teszem ide-oda otthon.)
5# neked is köszi a hozzászólást!
Most már érdekelne azok véleménye is, akik lepontozzák a hozzászólókat! Miért is teszik? Szeretném olvasni az ő indokaikat, okfejtésüket is. Miért is jó, ha ki van lógatva egy tablókép az iskola falára? Miért is kellene ennyi pénzt legombolni a szülőkről? 🤔
Én a helyetekben utána néznék, hogy kinek az ismerőse dolgozik ilyen irreális áron. Tavaly ballagott a gyerek gimiből (ami eleve komolyabb) emlékeim szerint 50-60 ezer körül volt a tabló + az üveges keret. Ez se volt éppen olcsó, de ez gyerekenként 2-2200 Ft körüli árat jelentett. Most a Google első találatát néztem meg (ahol azért jó-tehát drágábban dolgozó cégek szoktak lenni), ott a 2. csomagban 3500 Ft-ért benne van a tablókészítés és 4+4+1 fotó a gyerekeknek is: [link]
Szóval ne hagyjátok palira venni magatokat, mert valakik itt nagyon nyerészkedni akarnak. :(
A 20ezer Ft mi a francra kell? Egyáltalán hány fős az osztály? A fejben szorzás nagyon hatékony tud lenni szülőiken, én kipróbáltam. A kérdést úgy kell feltenni, hogy mire is kell fél millió forint??? (25*20000) Vagy éppen mi kerül egy tablóban 250.000 Ft-ba? Egyben hallva sokkal sokkolóbb és sokkal többen elgondolkoznak, hogy érdemes -e a hangadóknak engedni.
Irreálisan soknak tűnik a 10 ezer forint / diák ár egy tablóképért. Rég voltam már általános iskolás, így annak az összegére nem emlékszem, viszont a középiskolai tablókép alap képcsomaggal ( 1 mini tabló + 6 kép a diákról különböző méretekben) volt 5 ezer forint / fő 2020-ban. Alacsony létszámú volt az osztály. (Ugyanazon a helyen készült az általános iskolai tablókép is anno.)
Igaza van a hetes hozzászólónak, mert valakik nyerészkedni akarnak azon a ballagáson. Nem szabad hagynotok annyiban és minél előbb ki kell állnotok magatokért, mielőtt még elszabadul a pokol és többszörös áron megveszik/megrendelik a ballagási dolgokat.
9#
Ez így valódi emlék az osztálytársaknak. 😲🤬 Büszkék lehetnek a tanárok és a szülők a segítőkészségükre, emberségükre. 🤔😢🤮
Remélem, kihagytak egy üres helyet a tablón a fotónak és a névnek. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!