Mi az ami leginkább feldühít gyermeked iskolájával kapcsolatban?
10-11-re:
Vigyen be egy hőmérőt, és ha nincs meg a 18 fok, azonnal tegyetek panaszt.
A 18 fok egyébként azt jelenti, hogy MINIMUM annyinak lennie kell. Ui. erre is vannak előírások, korábban ez magasabb volt, talán 20 fok.
De a 18 fok alatti hőmérséklet ugyanúgy jogszabályellenes, mint korábban volt.
Állami iskoláról beszélünk? Nem a tankerületi s...nyalókat kellett volna jutalmazni, hanem azt a pénzt az iskolák fűtésére fordítani.
"Hogy elmegy az egész napja a gyereknek azzal, hogy bent van az iskolában és este otthon van rá kb. fél órám, hogy másnapra három-négy tantárgyból "korrepetáljam", hogy értse is ne csak bemagolja. Vagyis azt nem fogja, de ha nem érti, akkor kettesekkel lesz elárasztva. Ilyenkor mindig azon bosszankodok, vajon mi a szrt csinálnak egész nap, ha nekem kell még magyaráznom utána."
Mi pont így vagyunk. Én megfogadtam, hogy középiskolában már nem fogok ezzel foglalkozni. Erre jön a lányom, hogy nem érti a matekot. Nézem a füzetét. 1 hónap alatt írtak 5 oldalt. Mit csináltok órán? Hát a tanár elmondta mit csinált hétvégén, aztán feladta a leckét, senki nem ért semmit. Jelenleg én tanítom neki a matekot.
Kémia-fizika, nagyjából ugyanez, csak azt ráadásul én sem nagyon értem.
Nyelvtagozat amúgy, de azzal foglalkozik a legkevesebbet, angolt tanulni még nem láttam a gyereket. Elölről kezdték, hetente vannak dogák, de semmit nem tanul, és csak ötöse van belőle. Ellenben éjjel-nappal a fizikát tanulja, abból meg kettesre áll.
Szóval nem értem én sem, hogy miért kell ezt így?
A tanerő sztrájkol, amihez joga van, a céljaikkal nagyvonalakban egyet is értek.
Azzal viszont nem, hogy kiskorúaknak órán megy a panaszkodás, politizálás (mert az aldisok meg a bkk-sok mennyit keresnek, mert a kukások rezsipénzt kaptak, bezzeg én mennyit tanultam, mehettem volna külföldre stb.)… a gyerekeink erről nem tehetnek, ha napi(!!!) szinten ezzel terrorizálják őket, sajnos akkor sem…
…ja és újabban sokszor egy kérdésre az a válasz: “nem érek rá erre, engem ezért NEM FIZETNEK MEG!”- ezt is a gyerekeknek, ha segítséget kérnek, kérdeznek- nem extrém elvárásokkal, csak mint eddig…
Én ezért haragszom nagyon és már nem állok ki mellettük, mert sajnos nálunk ez a hányaveti, lelketlen szemlélet lett az általános. Tudom, nem mindenki ilyen, de sokan. Szégyelljék magukat azok, akik ennek a cirkusznak a kiskorúakat kiteszik!
Ők maguk sokszor tehetetlenek, eszköztelenek, inkompetensek… mit várnak a kisgyerekektől?
Hiába pontoztátok le a 14-est, pedig igaza van.
És szerintem ezzel a saját presztizsüket is rombolják. Eszem ágába nem lenne odaállni a gyerek elé, és kijelenteni, hogy tudod te, hogy én mennyit keresek? Mert egyébként lehet, hogy nem tudja, és fel sem merült benne. Ezek után viszont fel fog benne merülni, és le fogja nézni a tanárnőt, aki alul van fizetve, és ezért dolgozni sem akar. Viszont nem tesz a saját helyzetéért semmit, csak siránkozik.
Sajnos mondogatják nálunk is. Sőt, amikor bent voltam fogadóórán nekem is a fejemhez vágta a tanárnő, hogy ő milyen keveset keres, és ezért nekem már ne legyenek extra elvárásaim vele szemben. Mert ugye az, hogy bánjunk emberként a gyerekkel, az extrém elvárás a mai világban.
Na ezt majd megkérdeztem a gyerektől, hogy szokták e mondani is, eddig nem hallottam róla. Viszont, hogy a viselkedésükből, kommunikációjukból ez a gondolatmenet árad, az biztos.
És ebben az a szomorú, hogy emiatt én magam, mint szülő, sem tudom szívből becsülni Őket, mert arra gondolok, mi a francért nem vált szakmát, ha nem is élvezi - fizettségtől függetlenül. És akkor egy ilyen belekényszeredett embert látok, aki magában forrong, meg érezetti a környezetével, de nem lép. Ez nem jó példa. Szerintem.
! Természetesen nem minden tanárra gondolok, de van ilyen. És akik a nehézségek ellenére lelkesek tudnak maradni, azoknak nagy hála! Szükség van Rájuk.
a hittan/etika.
mindenki magának választ ha egyáltalán láthatatlan havert. ne avatkozzanak a gyerek hitvilágába a pedo csuhások!
a készségtárgyakra adott érdemjegyek. ez is orbitális f@szság.
a suttyó pedagógusok (tévhit, hogy ők lennének többen, de az a kevés is zavar).
A készségtárgyak értékelése már az én gyerekkoromban is kiverte a biztosítékot. Amikor mindenből ötös voltam, csak tesiből voltam 3, mert a tanárnőnek valamiért nem tetszettem. Meg is utáltam egy életre a sportot, most ez volt a cél?
Egyébként az én gyerekeim iskolájában most szerencsére pont azt látom, hogy annyira nem veszik véresen komolyan ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!