Akinél megoldható, hogy az alsós gyerek hazamenjen iskolából ebéd után?
Nàlunk nem maradhat napköziben az a gyerek akinek otthon van az anyuka vagy apuka.
Én a màsfél évesemmel vagyok itthon, a nagy pedig most kezdte a másodikat.
4 gyerekünk van, nem dolgozom. Igen, elhozom es el is hoztam a nagyobbakat is. Fél 3ig van általában szabad játék, utána napköziben leckeírás. Én a játék után megyek érte, a többiek mennek napközibe leckét írni, az enyémek meg haza velem. Otthon kapnak egy kis uzsit, leckeírás, utána kicsi szusszannás, tv nézés. Délután általában 5től edzés van, szóval ha 4ig bent maradnának nem tudnának otthon szinte semmi időt tölteni.
De hangsúlyozom, én nem dolgozom, tehát aktivan foglalkozom velük.
Nálunk volt így is, úgy is. Igazából egyik sem volt tökéletes. Én jobban szerettem, ha bent maradtak, mert legalább megírták a leckét, és itthon nem kellett vele kínlódni, de egyik évben (talán harmadikban) sokáig nem találtak napközis tanárt, összevont napközi volt két osztálynak, ezért kérték, hogy aki teheti, vigye haza a gyereket. Utána meg már nehezen rázódott vissza. Negyedikben már egyik sem volt napközis, úgy emlékszeml, mert már csak egy kínlódás volt az egész.
Igaz, hogy elvileg törvény szerint kötelező alsóban 4-ig maradni, de az igazgatón múlik, mennyire kezeli ezt rugalmasan. Nálunk bárkit elengednek, aki kéri.
Próbáld ki, nektek melyik változat jön be jobban.
Kötelező négyig? Én úgy tudom, csak a tanórákon kötelező részt vennie a gyereknek, ezzel eléggé képben vagyok, mivel én úgy kapok gyodot, hogy a lehető legkorábban kell elhoznom, amit a jogszabály lehetővé tesz.. Én és még páran, órák után hozzuk el a gyereket.
Iskolaotthonos rendszerben lehet az, hogy tovább kell maradnia kötelezően, de ott azért, mert még háromkor is tanórája kezdődik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!