Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megbuktathatják a 3.-os...

Megbuktathatják a 3.-os lányom általánosban?

Figyelt kérdés

A lányom énekből "bukásra" áll, énektagozatos osztályba jár ezért nagyon komolyan veszik.. Idén beláttam, hogy nem szereti ezt az iskolát, az ilyen jellegű órákat, és bevallom én sem rajongtam érte gyerekként.

Tehát ha úgy döntenék, hogy mas iskolába akarom át íratni, ami nem enektagozatos, akkor megbuktathatják és újból harmadikos lenne, vagy mehetne negyedikben?

Nem tudom a jelenlegi szabályokat ezzel kapcsolatban.

2022. jún. 9. 08:57
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
87%
40, senki nem mondta, hogy el kell végezni az énektagozatot. De ha most oda jár, akkor feladatai vannak és pont. Vegye ki a szülő, vigye máshová. De nem az a megoldás, hogy hagyd, gyerek, ez csak ének, aztán bukásig jut.
2022. jún. 9. 17:57
 42/46 anonim ***** válasza:
58%
40-es ez nem úgy énektagozat, hogy az ének óra délutáni extra foglalkozás, hanem ugyan olyan tantárgy, mint a matek, vagy a tesi, csak emelt óraszámban tanulják. Minden általános iskolában van ének óra, még közép iskolában is van.
2022. jún. 9. 18:14
 43/46 anonim ***** válasza:
4%

Ha itt megbuktatják akkor hiába viszed el, máshol is évet kell ismételnie.

De mi a baj? A szereplés? A szolfézs? A ritmus érzék? Képzetlen hang? Zenei hallás hiánya? Tanár kifogta magának?

Az utolsót leszámítva ezek lehetnek intő jelek egy nagyobb problémára. A szereplés kell. Ne a szóbeli érettségi előtt gondolkozzatok azon, hogy mennyire. A logikai képességek sem ártanak, amit nagyon megdolgoztat a szolfézs oktatás. Számíts rá, hogy ha gond van ezzel, akkor gond lehet majd a hetedikes matek és attól felfele. (Majdnem minden gyerek jó matekból, amíg csak seggelni kell és nem gondolkozni.) Ha a zenei hallás gond egy olyan iskolában, ahol három éve képzik ez irányba, akkor lehet, hogy nem árt egy hallás vizsgálat. Gondold át alaposan a gyökér okokat. Szólaljon meg a vészcsengő ha igazi baj van.

2022. jún. 9. 18:50
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Megbuktatták végül?
2022. jún. 17. 10:07
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Megbuktatták?
2022. jún. 18. 08:25
 46/46 A kérdező kommentje:
Igen, pótvizsgázni fog énekből.
2022. jún. 27. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!