Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy lehetne ezt megoldani? I...

Hogy lehetne ezt megoldani? Iskolában nem eszik, folyamatosan fogy a gyerek, de nem lehet ételt bevinni?

Figyelt kérdés

Jelenleg elsős, az iskolában sem eszik meg, inni iszik de csak vizet, mást nem fogad el.

Reggel itthon eszik kicsit és mikor hazaér de akkor farkas éhes, kifosztja a hűtőt.

Az iskola szabálya miatt nem lehet ételt bevinni, az első hetekben tettem neki, de azt elvette a tanárnő. Iskola otthonos rendszerben tanulnak, nem hozhatom el, kötelező a menza. De nem eszik bent.

Most már látszik rajta, hogy a jó erőben lévő gyerekem, vékony beesett az arca, sápadt sokszor A gyerekorvos elküldte laborba is. Szerencsére nincs gond, de vasat írt fel neki.

A következő tanévben is ugyan ez a rendszer lesz, elutasították a kérvényem hogy másik osztályba átrakják, ami csak napközis nem iskola otthonos.

Nyáron lehet iskolát váltani?

2022. máj. 20. 15:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

És mit csinálnak az ételallergiás, cukorbeteg gyerekekkel?

A cukorbetegnek is a cukros gyümölcsmártást kell ennie darával?

2022. máj. 20. 21:55
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Azért egy orvosilag alátámasztott betegség vagy ételallergia egy PICIT más tészta, mint az, hogy Zoékának nem derogál a menzakaja.
2022. máj. 20. 22:49
 13/20 A kérdező kommentje:
Nekik van külön menü aki allergiás, de a gyerekemnek tényleg nem tetszik semmi sem. Ha a fejem tetejére állok sem eszik. Egy ideig nem adtam neki a suli előtt semmit sem, akkor sem evett.
2022. máj. 20. 23:39
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
1.-2.-ban én is alig ettem, hamar jól laktam. Nem eröktették, aztán kinőttem belőle és ettem rendesen.
2022. máj. 21. 01:09
 15/20 anonim ***** válasza:
42%

Iskolát váltani bármikor lehet, ha találsz olyat, aki fogadja a gyereket. Érdemes már most érdeklődni, mert most még bent vannak és ha akarják meg is tudják nézni a gyereket és utána szeptembertől kezdhet ott. Viszont ez a szabály, hogy nem lehet kaját bevinni több suliban is megvan, nézz utána nehogy ugyanígy járj.

Első körben nem váltanék ilyen miatt sulit, csak akkor, ha más gondok is vannak. Megpróbálnám még egy körben megoldani, akár a gyerekorvos bevonásával, ha lehetséges. Egy orvosi utasítást ugyanis nem bírálhat fölül az iskola, de azért ez is elsülhet rosszul. Sajnos elképzelhető, hogy utána a gyereken verik le, hogy nem lett igazuk és a megjegyzések hatására a saját kaját sem eszi meg a gyerek.

Ezen túl a gyerekkel is kezdeni kellene valamit, mert az, hogy mindent elutasít nem normális. Volt ilyen gyerek a mi sulinkban is, két évig az se evett semmit, pedig megengedtük, hogy behozza a kaját. Szerinte is büdös volt a menza. Hogy a teremben miért nem evett, azt nem tudta meg se mondani. Utána szerencsére kinőtte.

2022. máj. 21. 07:50
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

"Viszont ez a szabály, hogy nem lehet kaját bevinni több suliban is megvan, nézz utána nehogy ugyanígy járj."

Normális iskolában NINCS ilyen! Olyan van, hogy a többieknek nem lehet vinni, pl. nem lehet szülinapi tortát vinni az egész osztálynak. Ennek az az oka, hogy fennáll pl. allergiás reakció veszélye (lásd a közelmúltban elhunyt gyermek esetét). De olyan, hogy saját magának nem vihet a gyerek ennivalót, normális helyen NINCSEN! Ha mégis előfordul, ott panaszt kell tenni!

2022. máj. 21. 13:53
 17/20 anonim ***** válasza:
40%

16!

De, van ilyen. Sőt, a legtöbb helyen így van minimum az első pár hétben, hónapban. A kis óvodás nem érti, hogy miért nem ugyanazt eszi a társa, idő kell hozzá, mire megszokja. Nincs ezzel alapból baj, itt is csak annyi a probléma, hogy nagyon elhuztak az időt.

2022. máj. 21. 13:56
 18/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha elutasították a kérelmemet a párhuzamos osztály kapcsán, fordulj a fenntartóhoz! Vagy nézz körül a környéken, hogy hová vennék át, ahol nincs ilyen szabály. Az én gyerekem normál általános iskolájába lehetett tízórai bevinni, csak kínálni nem szabadott. Ha semmi sem működik, csomagolj el neki 2 dörmit vagy hasonlót, amit egyen meg titokban, pl zsebébe teszi, az udvaron elvonul vagy a pad alatt. Sajnos tényleg vannak olyan menzák, ahol konkrétán moslékot adnak, lehet, hogy az éhen halás szélén sem enném meg. KB 400 ftból kell kihozni, mit gondoltok, milyen? A gyerekem iskolájában is olyan volt a menza, hogy öt napból kétszer semmit sem bírt megenni, de legalább szabad volt tízórait vinni, úgyhogy tudtam normális, egészséges kaját csomagolni. Egyébként a tanítónők a szomszéd kisvendéglőből hozatták a saját ebédjüket, ott ették a kicsik előtt az ínycsiklandó ételeket, meg veszekedtek azokkal, akik akik nem ették meg a paprikás csirkének csúfolt piros mosogatólében úszó mócsingot.
2022. máj. 21. 17:35
 19/20 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, én a helyedben utánajárnék, hogy más gyerekkel van-e olyan gond az osztályukban, hogy semmit nem eszik. Ha sokan vannak így, elhiszem, hogy ehetetlen moslékokat kapnak.

De ha egyedül a te fiadnak van ilyen problémája, akkor viszont a hiba az ő készülékében van. És ezt erősítik az alábbiak is: eszerint nemcsak ebédet (meleg ételt) nem eszik ott, hanem tízórait és uzsonnát sem. Nehéz elhinnem, hogy még a szendvicseket vagy a gyümölcsöket is olyan ehetetlenre készítik abban az iskolában, hogy joggal utasítja vissza. Az meg még furcsább, hogy inni sem iszik, csak vizet. Hogyan lehet a teát, tejet, kakaót annyira másképp elkészíteni, mint óvodában?

Ezzel együtt érthetetlennek tartom, miért nem lehet tízórait, uzsonnát bevinni az iskolába. Nálunk is lehetett, a most kisiskolás gyerekem iskolájában szintén lehet. Semmiféle olyan probléma nem volt belőle, amit egyesek itt korábban emlegettek (a gyerek nem érti, miért Dörmit eszik, amikor a másik Kinder Buenót vagy vajas kenyeret). Nem is foglalkoztunk a másik kajájával, a sajátunk volt a legfinomabb, a megszokott.

2022. máj. 22. 16:56
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Lányom gimis, semmit nem adnak fel nekik. Gyenge suli mondjuk. De általánsba is csak 1verszakot kértek a toldi minden fejezetéből. A himnuszt adták még fel de arra mindenki 1est kapott.
okt. 9. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!