Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Délben vendégek jönnek,...

Délben vendégek jönnek, rengeteg dolgom van még, de az egy hónapos kisfiam folyamatosan ordít. Ti hogy szoktátok megoldani az ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés
Csak ölben hallgat el. Most evett, a pelusa tiszta, kakálni is kakált már, nem hiszem hogy a hasa fáj. Folyamatosan cicilni akar, de csak cumizik rajta. Mit tegyek?
2008. dec. 18. 10:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy az idő zavarja vagy csak egyszerűen álmos.

Én ugy oldom meg,hogy már meg ne haragudj,de nem jönnek vendégek

Csak a közeli család jött és ők főztek míg én babáztam._Tudom bunkóságnak tűnik amit írtam de te kérdezted.Ha van cumid add a szájába vagy ringasd el tedd közel magadhoz mondjuk babakocsiba és akkor aludni fog.Én így csinálnám.üdv

2008. dec. 18. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

jöhetnek a vendégek csak legyenek tisztában azzal, hogy nem ők az elsők, hanem a baba. Ha nincs ebéd, hát nincs ebéd. Ha nincs nagy rend, hát nincs nagy rend. Ha kultúrált emberekről van szó, akkor meg fogják érteni.

Ne aggódj ez miatt. Babádnak ma ilyen kedve van, semmi gond, ha cici kell, akkor add oda neki, érezze jól magát.

Most ő a LEGFONTOSSABB.

Jó babázást. :)

2008. dec. 18. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jaj en is pont ezt utaltam. Alig, hogy kezd felebredni az ember a szules utan meg miegyebek, alig van egy perce magara es akkor jonnek a vendegek, akiknek mosolyogni kell meg ki kell szolgalni.

Nekem szerencsere a parom segitett abban, hogy osszseszedjuk egy picit a lakast es en csak a babara tudtam figyelni.

nem tudom ki talalta ki ezt a szules utani latogatast de egy nagy baromsag. Ilyenkor a mamabak pihenni kell es nem vendegeket fogadni ha akar ha nem.

2008. dec. 18. 10:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, csak a dédnagymamája és a nagyapja szeretné meglátogatni, nem modhatom azt, hogy ne jöjjenek...
2008. dec. 18. 10:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyenkor sokat segített anyukám, habár azt meg kell jegyezzem, hogy mikor a pici csak egy hónapos volt NEM jöttek vendégek. Ilyenkor még nem illik, ha meg közeli rokonok (anyós, sógor, testvér) akkor szépen várd meg, hogy megérkezzenek és segítsenek. Vagy babázzanak, vagy házrendberakás, sütés-főzés.

Ebben a korban még sokat görcsölnek a babák, akár ölben is és ha nem görcsös, lehet csak szüksége van rá, hogy babusgasd, szeretgesd. Azt ajánlom csináld azt. Annyira nem lehet rendetlen a lakás, ha meg olyan vendég jön akit meg kell etetned, akkor hozzák ők a kaját, mert aki ilyen korán megy babaézni úgy illik, hogy ő készítsen.

Nekem volt olyan esetem, hogy még 3 hónapos sem volt a baba, reggel 9 körül csengetnek az ajtón. Ilyenkor még pihentem, amúgy meg úgy szeretem, hogy ha valaki jön hozzánk azelőtt szóljon, hogy ne érjen váratlanul és legyünk is itthon. Olyan rokonaim jöttek akik nem laknak messze, de távoli unokatesó és felesége, gondoltam én kinyitom úgy ahogy voltam pizsamában, hadd érezzék ők szarul magukat, hogy reggel 9kor jönnek babnézni úgy, hogy még csak oda sem szóltak előtte.

Most ők is babát várnak, gondolkodtam, hogy ezt a poént én is ne süssem-e el velük, és megjelenjek egy reggel az ajtójuk előtt, úgy 9 körül :-))

szóval szerintem ha nem készülsz el úgy a fogadásukra ahogy szeretnéd, NE TE érezd szarul magad, és nyugodtan babázzál. Most ez a legfontosabb nem a vendégek. Ha meg olyan vendégek álljanak be a sorba és segítsenek.

Kellemes Ünnepeket és jó babázást!

2008. dec. 18. 10:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 83 éves dédnagyit csak nem foghatom be takarítani :)

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

2008. dec. 18. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ők közeli rokonnak számítanak, jöjjenek, de akkor olyan a lakás amilyen, ha nincs rend nincs rend. Segítsenek inkább mikor megérkeznek, vagy a babát vegyék ölbe (persze ez rajtad múlik, hogy oda akarod/szeretnéd/mered adni nekük vagy sem), hanem főzzék le ők a kávét, vagy süssék meg a húst míg te babázol :-)

utolsó válaszadó (gondolom még mindig) :-))

2008. dec. 18. 10:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van, nem erőltetem magam, hogy ragyogó rend legyen.
2008. dec. 18. 10:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Az én babám egy hónapos. Eddig a családtagok jöttek, most a barátok jönnének, és mivel karácsony, a család megint.

Én 5 perc alatt rendet tudok tenni, mivel a pici még nem pakol szét, esténként meg össze szoktam pakolászni, mikor lefeküdt. Így reggel esetleg mosatlan van, mint most is, meg az ágyat kell megigazítani.

Kaja ügyben meg arra sincs sokszor hogy reggelizzek, a főzés lehetetlen küldetés, általában több részletből áll, amikor a pici alszik egy-egy szakaszt előkészítek, ha meg hazaér a párom, vagy ő vagy én befejezem. így estére van főtt kaja.

Vendégeknek tartunk itthon üdítőt, micros popcornt, sós nasit, meg most van beigli. Ennyi! Mikor a nagymamám jön, és előtte nap szól, hogy jönne, mindig mondom neki, hogy de jó, ha már úgy is jön, ezt meg ezt főzzön. ugyanígy van anyuval és anyósommal is. Ha jönnek hozzák a kaját, meg be is vásárolnak. Ez most így működik. A karácsonyi menünk is anyukámtól lesz, a süti meg nagymamámtól. Akinek ez így nem tetszik, ne jöjjön.

2008. dec. 18. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!