Ott ahol a gyerek nagyon vékony a genetikája miatt, hogyan oldják meg az iskolatáska hordását?
Épp egy másik kérdés alá kommenteltem amikor ez eszembe jutott.
Vannak átlagos testsúlyú alsósok akik elbírják a táskát.
De mi van akkor, ha valaki sovány? Nála hogyan oldják meg a táska hordását?
Amúgy szekrény nincs a gyerekeknek a mai sulikban? Mert a mi sulinkban itthon nem volt, viszont külföldön úgy volt megoldva, hogy hatodikig másfajta pad volt, volt egy része amibe berakhattad a könyveket és hetediktől (az ott már gimnázium volt) pedig volt egy számzáras szekrény.
A gyerek az első nap minden cuccot bevitt és bepakolt a padba / szekrénybe, aztán csak azt vitte haza amiben a lecke volt vagy amiből dolgozatot írtak.
Nekem mindig csak pár könyv meg egy füzet volt a táskamban.
Lehet itthon is hasznos lenne, ha nincs még otthon ilyen.
A vékony nem kell, hogy azt jelentse, hogy gyenge.
A fiam másodikas, egyelőre kísérjük iskolába és haza, ilyenkor mi visszük a táskáját. De jövőre már lehet, hogy egyedül fog járni. Ha muszáj lenne, most is elbírná a táskáját. Őszig csak erősödni fog, könyvből és füzetből viszont nem kell majd lényegesen több/nehezebb.
Én nagyon vékony voltam és sportra se vittek gyerekként. 4. Osztályig busszal jártam+ hosszabb úton gyalogoltam, utána a lakásunk az iskolára nézett, 2 perc volt atjutni. Cipeltem a táskát, (első 2 évre nem emlékszem, de 3. Ban tuti egyedül buszoztam már, mert rosszbuszra szalltam, ez az emlék megmaradt)
8.ra gerinc ferulesem lett. Hanyag tartás. O lábam van.
Nem kerestem eddig az okát tulzottan, a táskára sem fogom. Inkább a sport hiányra.
A fiam is elég vékony. De sportol és szeretnénk is ha élete része lenne a sport. Nem verseny szerű, de rendszeres mozgás fontos.
Még nem sulis, majd meglatjuk hogy mi lesz. Autóval visszük a suliba, én is arra megyek a munkahelyemre.
Én viszem, az iskola kapujában meg ráadom, azt a kicsit kibírja.
Náluk elsőben minden nap mindent vinni kellett, most másodikban van olyan amikor itthon marad 2 könyv.
Szekrény nincs, nem is volt 30 éve sem amikor én jártam.
Ha lenne is ugyanúgy cipelni kéne szinte mindent, mivel itthon is gyakorolni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!