Hogyan kezeljem ezt a szituációt?
Dolgozatot írnak holnap, de még nem tudtam rávenni hogy tanuljunk, mert mostanában minden összejött nálunk, és emiatt a 10 éves gyerekem pedig napok óta hisztizik, ha hozzászólok. Csak játszik, tanulni nem akar. Egész álló nap veszekedtünk, nekem is nagyon elegem van már, de úgy döntöttem veszek egy utolsó nagy levegőt, és nyugodtan, kedvesen beszélgetek vele, segítek neki, és kértem, hogy csak 10 percet tanuljunk. Ismét ordítás volt a válasz, nálam meg elszakadt a cérna, sírva jöttem ki tőle. Totál elegem van, ha lehozom a csillagokat az égről, akkor is csak veszekszik velem.
Nem baj ha nem kitűnő tanuló, de az utóbbi időben szerzett pár rossz jegyet, így fontos lenne most egy jobb dolgozat.
Segítsetek, mit csináljak vele, hogy vegyem rá a tanulásra?
Itt nem végzős kisgyerekről beszélünk, hanem 4.es vagy 5.es gyerekről. Fiam is pont ennyi idős. Néha napján egy verset kell itthon még átgyakorolni.
Mi ez a mai fiatalok duma? Úristen. Mert a mai 30-40esek, mind imádtak otthon, hétvégén tanulni. Hagyjuk már.
Remélem, végül sikerült kezelni. Bakker, ő a gyerek, te meg az anyja! Nehogymár ő parancsoljon!
Tanult? Nem tanult? Ha rossz a jegy, jöhetnek a következmények. 3 nap gép-megvonás. Vagy 1 hét. Hisztizni lehet. Egyedül, csukott ajtó mögött, hogy te ne halljad.
(amúgy meg azzal egyetértek, hogy egy ekkora gyereknek nem nagyon van mit tanulni, arra ott van a napközi, otthon hétvégén max 1x átolvasni, átnézni)
Az tudja osztani az észt, akinek simulékony, kedves természetű gyereke van. Nekem mindkettő adhd-s.
Tudtam, hogy ők nem fognak tudni önállóan tanulni, kell nekik a segítség. De ugye a tanulási zavar mellé az adhd-nál az opponálás is tünet. A lányom a nagyobb. 5. osztályban kb. az agyvérzés kerülgetett, semmivel sem tudtam rávenni, hogy odaüljön tanulni. Olvass Vekerdyt (bár kritikával, én sem értek egyet vele mindenben). A vége az lett, hogy elengedtem a dolgot. Megmondtam neki, a te dolgod, én már kijártam az iskolát. Persze a lányom elég jó eszű gyerek, így 3,4-es tanuló volt úgy, hogy max. az írásbeliket írta meg. Aztán 7.-ben jött valami isteni csoda, és elkezdett hajtani. Most 8. osztályos, és 4,7 volt félévkor, és 78 pontos felvételit írt.
A fiam most 5. osztályos. Vele is megy a hiszti, hogy nem csinálja. Simán elmenne úgy iskolába, hogy még az írásbelit sem írta meg. Vele már csak mérsékelten küzdök, ha nem tanul, hát nem tanul. Neki is megmondtam, hogy az ő dolga. Nyilván megbukni nem hagyom, de ha nem tanulja meg, hát nem tanulja meg. Most emiatt én kapjak agyvérzést? Ő egyébként programozó akar lenni, már html-ben meg javában folyékonyan kódol, az apja is csak néz. Minden nap elmondom neki, hogy értem én, hogy a matek meg az informatika megy, de nem veszik fel programozónak, ha a magyart meg a törit nem tanulja meg. Tudom, hogy még nagyon korai ez neki, hiszen még van 3 évünk addig, de azért hadd motoszkáljon ott az agyában a dolog. Remélem majd 7. 8.-ra ő is beérik, mint a nővére.
4 A mai oktatás már megköveteli,hogy hétvégén is tanuljanak a gyerekek. Gimnazista végzősként nem tudok annyira visszaemlékezni,hogy mikor nem tanultam hétvégenként.
Ezt a magyar oktatás követeli meg. Mégsem Magyarországon vannak a top egyetemek. Ha a magyar közojtatás annyira jó lenne akkor a magyar egyetemek az egyetemi rangsorokban rendre az élen végeznébek. De nagyon nincsenek az élvonalbeli egyetemek közelében (kivéve orvosi neg 1-2 elvont természettudományos szak)
"Tanult? Nem tanult? Ha rossz a jegy, jöhetnek a következmények. 3 nap gép-megvonás. Vagy 1 hét. Hisztizni lehet. Egyedül, csukott ajtó mögött, hogy te ne halljad."
Aki ilyeneket ír, az olvasta a kérdésnek ezt a részét: "mert mostanában minden összejött nálunk, és emiatt a 10 éves gyerekem pedig napok óta hisztizik, ha hozzászólok." ???
Mi az a minden, ami összejött? Ezt nagyon nem akaródzik leírni a kérdezőnek... Pedig lényeges! Ha napok óta durván megy a balhé otthon anyu és apu között, akkor nem csoda, ha ki van borulva a gyerek, és nem érti, mi van. Ezt kapásból mindenféle büntetésekkel megfejelni tényleg nyerő stratégia... Ja, nem! Meg kéne először szüntetni a problémákat, vagy legalább elkezdeni kezelni, na utána, ha megnyugodtak a kedélyek, lehet megpróbálni értelmesen beszélni a gyerekkel. Ha ekkor sem jön be, na akkor jöhet a mindenféle szankció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!