Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Vinnéd így iskolába?

Vinnéd így iskolába?

Figyelt kérdés
Kisebbik fiam kontaktszemélyként karanténban van, a nagyobbik iskolában elsős. A baj az, hogy vagy a nagyot viszem iskolába, vagy a kicsivel maradok itthon. Sajnos senki nincs, aki segíthetne. Ha elviszem a nagyfiam iskolába, a kicsinek meg kell szegnie a karantént. Ha a nagy marad itthon, akkor hogyan igazoljam neki? 1,5 hétről van szó, annyit nem igazolhatok.
2022. jan. 10. 14:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Egy közelben lakó osztálytárs szülei nem tudnak segíteni? Az lenne a legjobb megoldás. Egyébként a karantént már rég nem ellenőrzik, amikor az én lányom volt legutóbb így bezárva, utólag kiderült, hogy mi voltunk az egyetlenek, akik tartottuk, a többiek mind lejártak sétálni, korizni, sőt volt, aki a munkahelyére hordta be minden nap az elvileg karanténban lévő gyerekét. Senkinek a szeme se rebbent.

Ha minden kötél szakad, akkor legfeljebb maradjon a nagy otthon, beszéld meg a tanítóval. Le tudja ő is igazolni. Egy ovist nem hagynék én sem otthon, de nem azért, mert tilos (nem az, a gyámügyet nem érdekli), hanem mert nem és kész.

2022. jan. 10. 16:18
 12/30 anonim ***** válasza:
78%
Nalunk 2 hettel karacsony elott jott az ovibol a level, hogy egy gyerek, aki amugy egy hete nem volt oviban, pozitiv lett, ezert mindenki sziveskedjen 10 napra karantenba vonulni aki akkor oviban volt amikor ez a gyerek utoljara ott volt :D az en gyerekem nem jart oviba ezekben a heteken igy rank nem vonatkozott, de kivancsi vagyok, hanyan tartottak be :D eltorolhetnek mar ezt a sok idiotasagot.
2022. jan. 10. 16:24
 13/30 anonim ***** válasza:
79%

10es, a szabályokat betartják. A nagy nincs karanténba, mehetne. Ennyi.

A taxis egy opcio, de összebeszélhetsz más anyukákkal, szomszéddal, tanárral, bárkivel.

De te eldöntötted, h nem viszed, akkor ne vidd. Nekem is elsősöm van, nálunk is voltak tesok karanténba meg sem fordult ez senki (ugyanabban a cipőben járó szülőtársak) fejében, sőt kapaszkodj meg, még a tanárok is azt mondták, h vigyünk persze, ne maradjon le. De akkor ne vidd, nekem aztán 8.

2022. jan. 10. 16:25
 14/30 A kérdező kommentje:

"Az emberek nem tartanak be semmit"

A nagy nincs karanténban. Én sem vagyok. Ahogy az ovis csoportba járó többi gyerek hozzátartozói sem. Közülük sokan dolgozni ia fognak menni, mert meg van oldva a gyerek felügyelete. Az én férjem is dolgozni fog, mert milyen alapon ne dolgozzon? Mondhatná, hogy a gyerek karanténban van és biztos, ami biztos, ő sem megy be, de onnantól többé már nem is kéne neki.

2022. jan. 10. 16:28
 15/30 A kérdező kommentje:

Nem nagyon ismerem az osztálytársait meg a szülőket. Reggel az ajtóban adjuk le a gyerekeket, délután oda hozza ki a portás. Szülői online volt, de ott sen "volt jelen" mindenki. A többség fogalmam sincs hol lakik, de valószínűleg nem a közelben, mert nekünk ez nem a körzetes iskola.

Akkor valószínűleg marad itthon. Csak már így is annyit hiányzott, a leckét meg vagy küldik vagy nem.

2022. jan. 10. 16:41
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Elsős volt a lányom mikor az ovis karanténba került a másik csoport dadusa miatt, felhívtam a gyerekorvost, leigazolta a nagynak az itthon töltött időt.
2022. jan. 10. 16:47
 17/30 anonim ***** válasza:
23%
Ha nem lenne covid és karantén, csak szimplán beteg lenne a kicsi, mondjuk lázas, akkor hogy vinnéd a nagyot suliba? Erre egy többgyerekes szülőnek kell, hogy legyen megoldása. Nálunk az egyik szülő maradna otthon, a másik hozná-vinné a nagyot suliba.
2022. jan. 10. 17:51
 18/30 A kérdező kommentje:
Ha nagyon beteg lenne, akkor végső esetben a férjem elmenne táppénzre vele. Jelenleg nem tud, mert a gyerek nem beteg. Még orvoshoz sem kell mennünk, csak ha betegség tünetei jelennének meg rajta. Egyébként ha csak lázas, de jó a közérzete, akkor elvinném magammal. A levegő betegen is kell, a dokink is szokta javasolni, hogy ha bír, sétáljon kicsit. Ha nem bír, akkor jöhet a táppénz vagy nagymama. De jelenleg ő sem opció sajnos.
2022. jan. 10. 18:11
 19/30 anonim ***** válasza:
80%
Én beírnám az osztálycsoportba, hogy így jártam, segítségem nincs, tud-e valaki segíteni? Ha mákod van, kiderül, hogy mégis lakik arra valaki, vagy kocsival beugranak hozzátok. Aztán később megköszönöd nekik egy nagy doboz csokival vagy valami.
2022. jan. 10. 18:11
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
A szomszédhoz nem tudod beadni a kicsit egy fél órára, nincs valaki, aki bevállalná, hogy vigyáz rá egy órát, valamelyik egyetemista diák vagy bárki esetleg, hogy elviszi a nagyot suliba pár ezer forintért?
2022. jan. 10. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!