Miért veszik ki sokan mostanában a gyerekeiket bárányhimlő idején?
A mai mutálódott bárányhimlő már nem az, ami régen volt.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem oltják be akkor?
Egy okból én is kivenném egyébként még az oltott gyereket is (mivel a bárányhimlőnél is lehet hordozó az oltott): ha még 15 hónaposnál fiatalabb, azaz olthatatlan korú testvére lenne otthon.
1. A bárányhimlő lappangási idő alatt fertőz. Mire kiderül, megjelennek a pöttyök, akkor már mindegy. Az már nem fertőz.
2. Jobb minél fiatalabban átesni rajta, mert idősebben jobban megviseli az embert.
Hogy miért veszik ki a gyerekeket, nem tudom. Teljesen logikátlan döntés.
Én ilyet még nem hallottam, hogy bárányhimlő miatt kivenné valaki a gyerekét, főleg nem iskolában. A többség azért már oviban átesik rajta, már persze aki nincs beoltva. Most meg már kötelező is, szóval a kérdés okafogyottá vált.
Ennyivel akkor soha ne menjen közösségbe a gyerek, meg sehova, mert igazából a bárányhimlőt bárhol és bármikor (akár pl buszon) is elkaphatja. Ha meg tényleg ennyire félnek tőle akkor oltsák be és kész. Ráadásul ahogy írták már előttem, a pöttyök megjelenése előtt is fertőz, tehát ha utána veszi ki valaki a gyereket az értelmetlen, és ennyivel hetekig-hónapokig otthon tarthatja, ami iskola esetén nem a legjobb.
Mindent összevetve értelmetlen az egész (most már a kérdés is :-) )
Bocs, de meg az en gyerekkoromban es 7 eve a gyerekem idejeben is ha oviban vki baranyhimlos lett ment szepen mindenki haza. Nem kellett kivenni senkit ugyanis tarolt egesz ovikat telente a baranyhimlo. Ugyanis 14-21 nap a lappangasi ideje es annak nagycreszeben mar nagyon fertoz.
Iskolaban en azt tudom elkepzelni, hogy az veszi ki a gyereket, aki kiskoraban nem volt baranyhimlos es meg vedooltast se kapott, mert az 2018 augusztusa utan szuletetteknel kotelezo csak. ES ugye sajna ez egy olyan betegseg, amit minel kesobb esel at rajta, annal durvabb szovodmenyei lehetnek.
Olyan 4-5 evente van baranyhimlojarvany.
Szovodmenyei: tudogyulladas, kisagy gyulladasa, izuleti es majproblemak, agyvelőgyulladas, szivizomgyullafas, stroke..
Ha kislanykent nem talalkozik vele valaki, akkor varandosan inkabb jo lenne sehogyse, mert a magzat sulyosan karosodhat (szervek fejlodeset karositja, suket es vak lesz a baba vagy akar a vegtagok is eldeformalodnak), ezert pl azt tudom meg elkepzelni, hogy otthon az anyuka varandos vagycepp babaprojektben vsnnak de gyerekkoraban nem volt baranyhimlos es nem hianyzik neki, hogy a gyereke epp akkor hozza haza a kpzossegbol es az elso hirre, hogy vki baranyhimlos lett a suliban/oviban kikapja a gyereket. IGy ertheto, meg a mostanaban gyakori szovodmenyek miatt is.
A gyerekem mar csak a vedooltasatol korhazba kerult pedig ugye gyengitett virus van a vedooltasban es hat megis. Nem akarom tudni mi lett volna, ha egy oviban kapja el.
Mért utolsó, végig bárányhimlősen járattad a gyereked iskolába?
Ha meg elővigyázatosságból vetted volna ki az kb lehetetlen, mert már tünetmentesen is fertőznek.
Akkor inkább beoltatni kellett volna, nem?
Én egyébként nem értem h miért hiszi azt mindenki h az oltások viccből vannak és minden betegség mindenkin átmegy egy szimpla náthával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!