Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes terhes vagyok, nem...

12 hetes terhes vagyok, nem voltam még bárányhimlős. A munkatársam unokahuga himlős lett. A munkatársam, aki már átesett rajta, megfertőzhet(ett) engem? Olvastam,h tárgyak érintésével,cseppfertőzés útján is terjed.

Figyelt kérdés
Kérlek ne írjátok, h miért nem oltattam... Meglepetés baba,s már nagyon várjuk.

2021. jún. 8. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:
4%
Amikor én kicsi voltam, 12 éves, akkor kaptam el. Anyum pont terhes lett. Több genetikushoz ment el, mind azt mondta hogy vetesse el, mert nagy valószinűséggel beteg lesz. Anyum nem mert kockáztatni. Lehet hogy rosszul döntött, de lehet hogy nem.
2021. jún. 8. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom igen. Évekkel ezelőtt nekem a kolléganőm gyerekei egymás után bárányhimlősek lettek. Én voltam amúgy kiskoromban himlős, viszont övsömöröm lett. Akkor nekem azt mondták, hogy a kolléganőmtől kaptam el, mivel ugyanaz a vírus okozza, és övsömörös csak az lehet, aki már átesett a bárányhimlőn. Minden jót kívánok neked, remélem minden rendben lesz! 21 hkm
2021. jún. 8. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Aki mar atesett az nem fertozo ugy tudom. A kontakt kontaktja nem fertoz alapon. Herpeszes es ovsomoros embertol is tarts tavolsagot.
2021. jún. 8. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezzel mindenképp hívd fel az orvosod, jó a háziorvos is egyenlőre!
2021. jún. 8. 19:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy megfertőzhet. Anno suliban csak olyan vihette a leckét bárányhimlős gyereknek, aki volt már bárányhimlős. Ha fennállt volna a veszélye, hogy beviszi valaki így a suliba, akkor nyilván teljes vesztegzár alá kellett volna helyezni a beteg gyerekeket, de még a szüleiket is.
2021. jún. 8. 19:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A munkatársad nem az unokahúgával él együtt gondolom. Amúgy sem kaphatnád el így tôle, ha ô már átesett.

Ennyi erôvel úton-útfélen elkapná bárki, hiszen bármelyik bolti eladónak lehet épp bárányhimlôs a gyereke, csak nem tudsz róla. A kórházi gyerekosztályon dolgozók meg nem is mehetnének terhes nô közelébe.

2021. jún. 9. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!