Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha valamely tantárgyból...

Ha valamely tantárgyból gyermeked sokszor kap rossz jegyet akkor mit teszel?

Figyelt kérdés
Beszélsz a tanárral?
2021. dec. 20. 09:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%

Hányadik osztályos a gyerek ?

Mert nem mindegy hogy alsós vagy felsős matekot nem érti vagy középiskolás matek nem megy .

2021. dec. 20. 15:38
 22/27 A kérdező kommentje:

21, ötödikes.

Én azon szoktam csodálkozni hogy hogyhogy nem érti, órán is biztos elmondják. És mikor elmondom neki, megérti, de mintha tőlem hallaná először.

2021. dec. 20. 16:00
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

Szétszórt nem oda figyel az órán , valószínűleg álmodozik.

Ezért Nem érti ,ez lehet figyelem zavar,de lehet hogy padtársaival matek órán szórakozik ezért nem érti matekot,kereshetsz neki magán tanárt aki elmagyarázta gyakorol vele.

2021. dec. 21. 06:15
 24/27 Andi80018 ***** válasza:
100%
Azt kell feltérképezni, hogy amit a négy év alatt megtanultak, megy-e neki. Ha nincsenek meg az alapok, nagy szívás lesz később. Persze, hogy utálja, ha nem megy neki. Még most meg lehet fogni, egy jó fej tanárt keresnék neki, aki megnézi, mennyire mennek az alapok, és ha kell fejlesztés, akkor járatnám. Minél előbb kiderül, mi a gond, annál könnyebben fogja venni az akadályokat. Ahogy telik az idő, egyre nagyobb szakadék alakul ki, hiány a tudásában, ha nem mentek rá erre. Sajnos, ha alsóban is döcögött a matek, akkor az csak rosszabb lesz...
2021. dec. 21. 09:26
 25/27 anonim ***** válasza:

Nekem alap, hogy beszélek ilyenkor a tanárral, és együtt kideritjuk, mi és miért nem megy a gyereknek.

Volt, ahol kiderult, hogy az elején valamit nem értett meg az adott anyagrészből, de a tanárnak nem tűnt fel, én meg magamtól rá nem jöttem volna, hogy azért nem megy, mert három fejezettel korábban valami kimaradt neki. Tök egyszerűen megoldódott, az adott tanár kétszer leült vele és elmagyarázta külön azt a részt, meg adott plusz gyakorlóanyagot, amiből otthon tudtunk gyakorolni.

Nekem nagyon fura, hogy van, akinek kb az utolsó gondolata a tanár segítségét kérni, hiszen ő az, aki a legjobban tudja, mi az, amit tanít, mit kér számon, és ő látja a gyerek órai teljesítményét. Ha gond van, közösen sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint külön külön.

2022. jan. 7. 07:23
 26/27 A kérdező kommentje:
25, igen ez igaz. De én már többször is találkoztam több tanár részéről olyan hozzáállással, ami azt közvetíti, hogy ne merészelj bármit is kérdezni. És nem vagyok az a nyakára járós típus egyáltalán, ha kérdezek van rá okom, de mikor ilyen elutasítóan kezelik, akkor már inkább hagyom. Ez nem jó, nem azért írom, csak én így működök sajnos. Lehet nyomulnom kéne ezerrel.
2022. jan. 7. 07:51
 27/27 Andi80018 ***** válasza:
100%
Nem, először is fogadóórát kell kérni, ott mindent el kell a tanárral mondatni. Ha úgy beszélitek meg, hogy érdemes fejleszteni, vagy úgy látod, akkor menjen tanárhoz. A fogadóóra nem nyakára járás, azért van, hogy ne a nap végén csesztesd, hanem amikor neki is jó.
2022. jan. 7. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!