Ezért fogok szakmátváltani. A kormány szerint az átlag magyar keresete 450 körül van. Én akkor fele olyan jól élek, mint az átlag. De szerintük nincs ok vagy szükség az emelésre.
Jah,és a múltkori 10%-os emelés, amit sokan a fejünkhöz vágtak, hogy most már legyen k.ss,az kb 5000 Ft-ot jelent, és ráadásul nem az alapbérbe lett beépítve, hanem csak pótlékként kaptuk meg, amit mint tudjuk, akkor vesznek el, amikor akarnak...
2021. okt. 31. 09:12
12/41 anonim válasza:
Az öcsém tanár, nagyon szereti csinálni, magyar, töri szakos. Nem keres sokat, bár néhány év tapasztalattal és családtámogatással 250 felett van a fizetése. Azért nem ugyanaz a szalag mellett állni a gyárban napi 12 órát, mint gyerekeket tanítani minden délelőtt, maximum 6 órában, átadni nekik a tudást, van aki ezt szereti csinálni. A gyári munkát szerintem senki nem szereti, csak pénzt keres, nem érdemes összehasonlítani. Van sok szünet, az egész nyár, őszi, téli, tavaszi szünet, más foglalkozásnál nincs ilyen, robotolsz egész évben, van kb. 2 hét szabadságod.
2021. okt. 31. 09:12
13/41 anonim válasza:
8 általánost igénylő gyári munkából mentem szülni, fizetésem 200 körül volt nettóba, most csed-et kapok ami 220 körül van.. anyukám is tanár egyébként.. tudom h milyen sok idő,energia elmegy vele..
2021. okt. 31. 11:19
14/41 anonim válasza:
1 évet tanítottam. Elmentem inkább készáru raktárosnak 210.000 Ft nettóért. Plusz havonta kapok 15000Ft-ot Szép kártyára, amit levásárolhatok húsboltban, de egy-egy étterem is belefér.
Amikor tanítottam, 100.000Ft volt a nettóm plusz 15000Ft veszélyességi pótlék, mivel szegregált cigány osztályok voltak.
2021. okt. 31. 12:49
15/41 anonim válasza:
"De ez a szakmunkás bérminimum, szóval ennél kevesebbet senki sem kaphat szakmával."
És mindeközben nemcsak az oktatásban, hanem az egészségügyben, a hivatalokban és sok más helyen is ennyit kapnak diplomával az emberek.
2021. okt. 31. 15:08
16/41 anonim válasza:
12.es, nem tudom hogy kap ennyit, magániskolában, vagy tanít 2-3 helyen? Értem én, hogy jobb ez, mint a szalag mellett állni, de a szalag mellett 8 általánossal állnak, nem diplomával.
2021. okt. 31. 15:44
17/41 anonim válasza:
16 egy állami gimnáziumban tanít, két gyerek miatt jön rá családi pótlék, de szerintem 250 ezer is nagyon kevés, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy van olyan aki szereti ezt csinálni és nem menne át gyári munkásnak, akkor se ha ott 10 ezerrel többet kapna havonta, egyébként szerintem a szabadság is nagyon sokat számít, az én férjem négyszer ennyit keres, cserébe annyit dolgozik, hogy, ha hétvégén éppen nem kell dolgoznia akkor átalussza az egészet, úgyhogy nem tudja kiélvezni a magas fizetést.
2021. okt. 31. 15:50
18/41 anonim válasza:
17!
14es vagyok. 3 napot dolgozok, utána 3 nap szabad!
2021. okt. 31. 16:04
19/41 anonim válasza:
18as vagyok.
Az is nagy előny, hogy otthon nincs vele gondom. (javítás, órára készülés). Ezt az időt a gyerekemre szánhatom.
2021. okt. 31. 16:05
20/41 A kérdező kommentje:
"És mindeközben nemcsak az oktatásban, hanem az egészségügyben, a hivatalokban és sok más helyen is ennyit kapnak diplomával az emberek.
A bátyám segédápoló 8 általánossal és többet keres. Egy okj-s ápoló meg annál is többet. Egy alapszakos diplomával egy ápoló még jóval többet. Miközben a mesterdiplomás tanárnál még a 8 általánost végzett segédápoló is többet keres.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!