Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyek? Kihez forduljak?

Mit tegyek? Kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok. Kisfiam most kezdte az iskolát.

Óvodában is tanultak már a színeket irányokat.

Először keverte a citrom meg narancssárgát. Azóta már tudja...most meg elkezdte keverni a jobb bal irányokat. Egyik feladatban tudja. Másikban nem. Már próbáltam annyi mindent H megjegyezze de egyszerűen ideig óráig megy neki S kezdődik elölről.

Nevelési tanácsadónal voltunk.utoljara iskolakezdés előtt. (lakhely változás új óvoda váltás miatt nehezen illeszkedett be. Ott nem állapítottak meg semmilyen tanulási nehézséget)

A nevét felismeri. Le is tudja írni. Felismeri S leírja a számokat 10ig. Tudja a kisebb nagyobb egyenlő fogalmát. Megjegyzi S rövidebb számsorokat. Tudja melyik számot kell benyomni a távirányítón H állatokat nézzen.

2021. szept. 15. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Elsős. 2 hete iskolás. Majd ha fogadóórán jelzi a tanító, hogy problémát jelentenek ezek, ráérsz akkor gondolkodni rajta. Szerintem teljesen normális.
2021. szept. 15. 20:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
23 vagyok, csak onnan tudom, melyik kezem melyik, hogy a jobbon van egy anyajegy, és Jegy=JObb, valahogy idővel rögzült. amúgy következetesen nem tudom melyik kezem melyik, de teljes és önálló életet élek ezzel a hiányosságommal együtt is, ne aggódj. (amin mindenki stresszelt, a jobbkézszabály: a kormányt csak azzal a kezemmel engedem el, amivel a váltót is kezelem, ugye a másikra szükségem van hogy folyamatosan tartsa, ennélfogva csak a szabad kezem irányában érkező autónak inthetek, hogy menjen. öt év és soktízezer balesetmentesen levezetett út után elmondatom, nem hiányzik a bal és jobb kezem részletesebb ismerete.)
2021. szept. 16. 11:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

33 évesen tanultam vezetni. 2 fő irányt különböztettünk meg a kocsiban. "Jobbra" és "másik jobbra".

Hülyeség, hogy az ember nem tudja, melyik a jobb és bal oldala. Tudja mindenki. Csak egy idő után teljesen automatizmus lesz belőle és amikor meg kell nevezni (vagy a megnevezése alapján cselekedni), gondolkodni kell egy pillanatig rajta.

Az ember nem gondolkodik azon, hogy melyik kezével fogja a tollat, kanalat. Mint ahogy azon sem, hogy az úttest melyik oldalán haladjon.

2021. szept. 16. 11:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát én 34 éves vagyok, de időnként igencsak keverem a jobb és bal oldalt. Volt, hogy a taxival rossz helyre navigáltattam magam, mert azt mondtam forduljon jobbra, de közben balra gondoltam.
2021. szept. 23. 12:24
 15/15 anonim válasza:
Én a bal jobbot úgy jegyeztem meg kiskoromban, hogy anyukám mondta hogy jobb akkor nekem RÖGTÖN fel kellet emelném a jobb kezem. És így fordítva
2021. okt. 3. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!