Elsősök mennyi házit kaptak nyárra?
Kérdező, az a tanítónő földhülye! Én a legkevésbé sem lennék partner az ostobaságához. A gyerekem rajzolgatna, amikor kedve van, olvasgatna, amikor kedve van. Ha ebből szeptemberben balhé lenne, mennék be az iskolába, de nem ám hozzá, hanem egyenesen az igazgatóhoz!
Nálunk természetesen semmi házi feladat nem volt a nyárra, és ez így normális!
Semmennyit és később sem.
Én a helyedben sürgősen keresnék új sulit.
Én megcsinálnám, 52 oldal az semmi 3 nap alatt megvan.
A napló szemét dolog, én minden nap egy mondatot íratnék a gyerekkel Pl ma napoztam. Alatta egy napocska. Ez is kb 2 perc. Ha túl akarod teljesíteni odaírhatod, hogy "jó volt" vagy "nem tetszett". :)
Ne vegyétek túl komolyan.
Olvasni viszont szoktak több kötelezőt és pár ajánlottat adni, az én gyerekem imád olvasni, ha nálatok meg sincs szabva, mit olvasson, keress neki jó könyveket, le se tudja majd rakni! Azt nem kell naponta, de ha jó, egynap alatt olvas 4 órát is akár..
Én így csinálnám. Szerezz neki képregényt és/vagy geronimo stilton könyvet. Ezeket szívesen olvassák. Ha belegondolsz 90 napra adott fel 52 oldalt, meg az 5 percnyi kis naplócskát, amit nem kell komolyan venni, egy két szavas mondat elég és egy gagyi rajz. Mi a sokszorosát csináljuk a gyerekkel, mondjuk ő nem táborozik mindig, csak két hetet. Lazítós nyarunk van. A múltkor magától olvasott 6 órán át és kajálni sem akart kijönni. Tegnap meg festettünk pár órát..
Szerintem nem vészes. A gyerekem naplója így nézne ki:
Festettünk. Jó volt. (ecset rajz) Ma is(ecset rajz). Ma olvastam. Élveztem.(könyv rajz) Ma voltam a kertben(fa rajz). Ma láttam egy békát.(béka rajz). Főztünk.(fazék rajz)
Nyilván több dolgot csinálunk, de kiemelünk egyet, leírod nagyon röviden, néha, hogy milyen volt és rajzol valami közepesen gyorsat. Én így csinálnám..
Nem tudom milyen gyorsan ír, de abba sem halna bele, hogy "Ma szép nap volt. Főztünk, festettünk, olvastunk. Nagyon élveztem" Ebben már van bevezetés tárgyalás befejezés is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!