Némely szülők miért vannak annyira ráállva, arra, hogy a gyerekük mindenképp kitűnő tanuló legyen?
Több olyan ismerősöm is van, akik szinte már betegesen elvárjàk a gyereküktől a kitűnő bizonyítványt. Egyik ismerősöm lánya azért nem mehetett el egy táborba, mert több nègyese is lett ès szentül megvannak győződve arról, hogy a sikeres élethez erre van szükség. Én magam is támogatom, azt, hogy legyen egy gyerek minél okosabb ès tájékozottabb, de miért gondolják, hogy erre van szükség? Miért kéne egy gyereknek mindenből tökéletesnek lenni? Miért éri meg gyerekkorokat tönkretenni ezért?
Saját magamból indulok ki. Nálam mindig arra törekedtek, hogy amiből jó vagyok abból legyek jobb, hozzam ki a legtöbbet, de amelyik tantárgynál látták, hogy nem az én világom abból megelégedtek a hármassal is és azt gondolom, hogy nem lettem hülye ember. Törekszem arra, hogy minél tájékozottabb legyek, amiről még nem halottam, annak utána nézek.
Tényleg beteges ez, vagy én lettem rosszul nevelve?
Mert azt hiszik, hogy ha kitűnő a gyerek, akkor az jó is neki.
Azon osztálytársaim, akinkek rosszabb volt a médiájuk, jobban állnak mint én. Jelenleg egyetemre szándékozok menni, azt míg elvégzem még 3 év és egy rakás pénz. (Tavaly végeztem, de akkor ez nem volt aktuális) Másnak meg már stabil munkahelye van. Ok, lesz egy diplomám, de a szociális kapcsolataim kb 0 körül vannak. Nem ismerek embereket, s azt se tudom, hogy hogy fogok egy munkahelyre bekerülni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!