Az iskolai tábor pedagógusra eső részét (Szállás, étkezés, belépőjegyek) nálatok ki fizeti? Az iskola nem fizeti neki. Normális dolog, hogy a szülőkre terhelik ezt?
Tábort nem a tanár szerver, hanem a munkáltató!
Majd a tanár fizessen azért, hogy dolgozhasson? Ez eléggé buta gondolkodás
A normális az lenne, ha az iskola (tankerület) fizetné, hiszen a pedagógusnak ez munka. Az nem érv, hogy a szabadsága alatt is kap fizetést, mivel az heti 40 órára szól, nem több napi, majdnem 24 órás felügyeletre.
Természetesen erre az iskoláknak nincsen pénze, mivel a mindenkori kormánynak nem fontos az oktatás színvonala, nem akarnak pénzt költeni a gyerekek jövőjére.
Szóval nálunk a szülők fizetik a pedagógus költségeit is. Persze az is igaz, amit valamelyik válaszadó is említett, hogy szálláshelyek, programok szervezői sokszor biztosítanak ingyenes belépést a kísérő tanárnak bizonyos csoportlétszám felett, illetve pl. az állami múzeumokban van pedagógus kedvezmény stb. Nekem tanárként egyébként borzasztóan rossz érzés, hogy a szülőkkel fizettetem ki a saját költségeimet (a munkáltatótól várnám ezt el), de sajnos nem engedhetem meg magamnak a tanári fizetésből, hogy én fedezzem a költségeimet.
Fiam sulijában nem tudtak összehozni 4 hét tábort (napközis) mert a felügyelő tanároknak nem fizettek semmit sem. A tanárok nem voltak hajlandók maguknak fizetni ami megérthető, de a szülők sem akartak fizetni.
Nagyon rossz ez, hogy az iskoláknak alig van pénzük, a szülőknek sincs. A tanároknak is kevés van. Fiam keresztanyja is ott tanít, elmondta hogy a táborra semmi pénzt nem adtak volna. A semmire meg nem tudnak programot szervezni. Gyerekmegörzőbe meg nem akarták a szülők adni a gyereket program nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!