Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Engednétek másik városba...

Engednétek másik városba középiskolába a gyermeketek?

Figyelt kérdés
30 km-re van a város amiről szó van, 25 perc vonattal. Engednétek a mai világban 15 éves gyereketeket egyedül ilyen távolságba iskolába járni?
2021. jún. 2. 14:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem kolesz lesz a kérdés... De kb. háromnegyed óra tömegközlekedés, amiből 25 éppen nem villamos, hanem vonat? Simán Pesten belül megy ennyit egy gimis. Perszehogy.
2021. jún. 2. 16:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is ennyit utaztam a suliba. Persze!
2021. jún. 2. 16:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem kollégiumba.

Én budapesten jártam több iskolába, az első 5 km-re volt, busszal 10 perc, utána másik kerület, busz, és kettő metró, 1 óra volt az út. A középiskolák nincsenek feltétlen a lakóhely mellett, muszáj utazni.

2021. jún. 2. 16:54
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz mai világ alatt? Én 2001-től fogva ingáztam, akkor voltam 11 éves.

Nem is értem az ilyeb kérdéseket, azért nem Brazíliában élünk ahol kb megkéselnek ha kimész az utcára.

2021. jún. 2. 17:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze!
2021. jún. 2. 17:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha életképesnek nevelted a gyereked akkor ennyit simán ki fog bírni!
2021. jún. 2. 18:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy elengedném-e? Nekem gimiben 12 olyan olyan osztálytársam volt, akinek gyalogtávra volt a suli. A többi ingázott minimum 5 km-t. S ez kb most is így van, mert az iskola nem költözött arrébb.
2021. jún. 2. 18:57
 18/22 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk nincs is helyben középiskola, mint ahogy sok más településen sem. Ezek a gyerekek MIND ingaznak. Jó, hogy nem akarod kézenfogva bekísérni a suliba 15 évesen...
2021. jún. 2. 19:05
 19/22 anonim ***** válasza:
67%
Én is engedném,de azért a többi válaszolóval ellentétben én megértem, hogy kétségeid vannak. Pár éve volt elég sok vonatbaleset. Már nem emlékszem pontosan, de az egyikben 2 hasonló korú lány volt. Reggel sötétben észrevették, hogy rossz vonatra szálltak és gyorsan leugrottak. Nem tudom pontosan, hogy az, vagy egy másik (talán tehervonat), amikor próbáltak átszaladni a saját vonatukhoz, de elcsapta őket. Nem az a baj, hogy nem találna oda, vagy bántanák útközben, ezektől nem félnék, nem ötéves. De ez a korosztály még váratlan helyzetben hirtelen cselekszik. Átgondolatlan és nincs tapasztalata. Nem lehet összehasonlítani egy pesti buszjárattal, amik 5 percenként járnak és 2 megálló között van kb.500 méter. Vonatnál ez nem így van. Ha pl.valamiért, tök mindegy, miért, mert belefeledkezett a zenehallgatásba, vagy a beszélgetésbe a barátnőjével, vagy csak simán elaludt és későn veszi észre, hogy le kellett volna szállnia, akkor neki az ugrig be, hogy nem ér be kémia órára és Klári néni kinyírja. Ezért képes leugrani a mozgó vonatról is, mert fentről egyáltalán nem látszik veszélyesnek, hisz még "lassú", de ez nem így van.(Nem vagyok nagy vonatos, remélem, hogy már nincsenek ilyen vonatok, ahol nyitható ilyenkor az ajtó, de nem tudom biztosan.) Szóval elengedném, de előtte jól az eszébe vésném, NINCS olyan óra, ami fontosabb a biztonságánál!
2021. jún. 2. 22:28
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egy átszállással buszoztam, mikor középsulis voltam. 42 km-re laktam a sulitól.

Persze az ember nem szereti elengedni a gyerekét, de ennyire nem kell félteni őket.

2021. jún. 4. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!