Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ottalvós buli vs. éjszakai...

Ottalvós buli vs. éjszakai balesetek?

Figyelt kérdés
8 éves fiamnál sajnos még mindig előfordul néha éjjeli bepisilés. Van, hogy 2 hétig semmi, volt már 2 hónap is, de nem tűnt el teljesen. Anélkül, hogy belemennék, hány és milyen vizsgálaton vagyunk túl ezzel kapcsolatban, az fontos, hogy soha nem tettük ezt szóvá neki, nem éreztettük vele, hogy ez baj, ne legyen bűntudata olyan miatt, amiről nem tehet. De most már kezd felmerülni az ottalvós bulik lehetősége, nagyon nyílt és vagány gyerek, sok barátja van. Szerintetek ér őszintén elmondani neki, hogy ameddig ilyen baleset előfordul, addig nem szeretném kitenni őt ennek? Azt sem szeretném, ha emiatt rástresszelne a dologra, és esetleg a nyugodt alvásának rovására menne. Köszönöm.

2021. máj. 28. 20:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
De valami oka csak van, hogy bepisil. Valamit nem vesznek figyelembe.
2021. máj. 29. 07:21
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Lehet, hogy még nem tart ott a tudomány!

Nekem a mai napig nem tudják megmondani, miért erősen pattanàsos a bőröm 30 évesen, pedig 10 évig fizettek irgalmatlan pénzeket elismert dokiknak és estem àt sok fájdalmas, zavaró kezelésen.. Hormonjaim, étkezésem, higiéném rendben van. És mégis. Azt mondják “hajlam”, ennél többet nem tudnak.

2021. máj. 29. 08:25
 13/20 anonim ***** válasza:
11%
Próbálja ki a fiad hogy lefekvés előtt 2 órával már kevesebbet iszik.Lefekves előtt csak pár korty víz és pisilés.Ha felkelne éjszaka akkor is bepisil?
2021. máj. 29. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
97%
Az én lányom is sokáig ezzel a problémával küzdött. KB 5 éves korában kezdtük el kivizsgáltatni, minden rendben volt. Jártunk több pszichológushoz is, de ott sem találtak semmit. A pszichológus azt mondta, nem kell félni az ottalvós bulitól, ott nem lesz baleset. Idegen helyen nem alszanak olyan mélyen, mint otthon, emiatt van sokszor, hogy ha kórházba kell valakinek befeküdni kivizsgálásra, akkor sincs baleset. Először olyan barátnőnél aludt ott, ahol anyuka és a barátnő is be volt avatva, utána már bárhol. Soha nem volt gond. KB 10 éves volt, hogy először idegen helyen aludt, 12 éves koráig itthon még volt baleset. Aztán magától elmúlt, már évek óta nincs gond szerencsére.
2021. máj. 30. 00:58
 15/20 anonim ***** válasza:
29%

Egy bizonyos hormon irányítja a vizeletsűrítést, vagyis a hólyag kibírja az éjszakát. Ennek a hormonnak a termelődése kb. 12 éves korig indul be. Van, akinek hamarabb, van, akinek később. Ha 12 éves korig nem történik meg, egy spray-ben adagolható gyógyszer oldja meg a problémát.

Egyébként pedig már írta valaki, hogy idegen helyen tuti nem fog bepisilni. Tudom, miről beszélek, az én fiammal is küszködtünk sokáig, oviban még napközben is volt baleset, rettegtem, amikor állatkertbe, színházba, ide-oda vitték. A dajka nyugtatgatott mindig, hogy ha történés van, SOHA nincs baleset.

2021. máj. 31. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:
37%
Azért ne tekintsük már normálisnak, hogy egy 6. Osztályos gyerek még nem szobatiszta éjjelre!
2021. máj. 31. 16:17
 17/20 anonim ***** válasza:
96%

Nem normális olyan értelemben, hogy a legtöbb gyereknek ilyenkor már rég nincs éjszakai balesete.

Viszont normális abból a szempontból, hogy egészségügyileg ettől még lehet, hogy minden rendben van a gyereknél. Pláne, ha már hatvanezerszer kivizsgálták.

2021. máj. 31. 16:33
 18/20 anonim ***** válasza:
47%

#16 senki nem mondta, hogy normális. De nem is tragédia. És manapság egy 8 éves nem 6. osztályos, honnan a fenéből veszed?

Vagy ha az én válaszomra reagáltál (miután rommá pontoztad) egy 12 éves igen ritkán 6. osztályos. A fiam osztályában MINDENKI 8 évesen kezdte a sulit.

2021. máj. 31. 18:31
 19/20 anonim ***** válasza:
25%
És mégis milyen lepratelepre jár a te gyereked, hogy mindenki 8 évesen kezdi az első osztályt? Pont, hogy ez a ritka. Mindenki mar 6-7 évesen elsős, 8 évesen másodikos.
2021. máj. 31. 18:35
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nyilván kipróbálta már , hogy este nem ad inni a gyereknek, hátha akkor nem pisil be...

AZ a baj, hogy ha például szervi baj okozza az éjszakai bepisilést, akkor azt a két kortyot is be fogja pisilni, amit előtte ivott meg (ha pl azért pisil be mert a húgyhógyagja magától összehúzódásokat produkál, nálunk a családban volt már ilyen, az pl gyógyszeres kezelés hatására szűnt meg)..

A gyerekkel mindenképp őszintén kell beszélni, hogy miért nem engedi a szülő az ottalvós bulit. Nem 1 éves már, meg fogja érteni, nyilván nem lehet azt mondani neki h csak mert nem. És így esetleg ő is mérlegelhet h neki mi lenne jobb, kockáztatná-e a bepisilést vagy, bevállalná-e a pelenkát esetleg.

8 évesnél szerintem nem reális ottalvós bulinál az, hogy pelenkát húz, mert a másik gyerek azt is simán észreveszi, hiszen ilyenkor többnyire együtt fürdenek, együtt öltöznek át stb.

2021. jún. 8. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!