Ottalvós buli vs. éjszakai balesetek?
Lehet, hogy még nem tart ott a tudomány!
Nekem a mai napig nem tudják megmondani, miért erősen pattanàsos a bőröm 30 évesen, pedig 10 évig fizettek irgalmatlan pénzeket elismert dokiknak és estem àt sok fájdalmas, zavaró kezelésen.. Hormonjaim, étkezésem, higiéném rendben van. És mégis. Azt mondják “hajlam”, ennél többet nem tudnak.
Egy bizonyos hormon irányítja a vizeletsűrítést, vagyis a hólyag kibírja az éjszakát. Ennek a hormonnak a termelődése kb. 12 éves korig indul be. Van, akinek hamarabb, van, akinek később. Ha 12 éves korig nem történik meg, egy spray-ben adagolható gyógyszer oldja meg a problémát.
Egyébként pedig már írta valaki, hogy idegen helyen tuti nem fog bepisilni. Tudom, miről beszélek, az én fiammal is küszködtünk sokáig, oviban még napközben is volt baleset, rettegtem, amikor állatkertbe, színházba, ide-oda vitték. A dajka nyugtatgatott mindig, hogy ha történés van, SOHA nincs baleset.
Nem normális olyan értelemben, hogy a legtöbb gyereknek ilyenkor már rég nincs éjszakai balesete.
Viszont normális abból a szempontból, hogy egészségügyileg ettől még lehet, hogy minden rendben van a gyereknél. Pláne, ha már hatvanezerszer kivizsgálták.
#16 senki nem mondta, hogy normális. De nem is tragédia. És manapság egy 8 éves nem 6. osztályos, honnan a fenéből veszed?
Vagy ha az én válaszomra reagáltál (miután rommá pontoztad) egy 12 éves igen ritkán 6. osztályos. A fiam osztályában MINDENKI 8 évesen kezdte a sulit.
Kérdező nyilván kipróbálta már , hogy este nem ad inni a gyereknek, hátha akkor nem pisil be...
AZ a baj, hogy ha például szervi baj okozza az éjszakai bepisilést, akkor azt a két kortyot is be fogja pisilni, amit előtte ivott meg (ha pl azért pisil be mert a húgyhógyagja magától összehúzódásokat produkál, nálunk a családban volt már ilyen, az pl gyógyszeres kezelés hatására szűnt meg)..
A gyerekkel mindenképp őszintén kell beszélni, hogy miért nem engedi a szülő az ottalvós bulit. Nem 1 éves már, meg fogja érteni, nyilván nem lehet azt mondani neki h csak mert nem. És így esetleg ő is mérlegelhet h neki mi lenne jobb, kockáztatná-e a bepisilést vagy, bevállalná-e a pelenkát esetleg.
8 évesnél szerintem nem reális ottalvós bulinál az, hogy pelenkát húz, mert a másik gyerek azt is simán észreveszi, hiszen ilyenkor többnyire együtt fürdenek, együtt öltöznek át stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!