4,3-4,5 körüli gyereknek milyen továbbtanulási lehetőség lenne az ideális?
Gimnázium.
Szakképzőt és technikumot ezzel az átlaggal felejtse el, túl jó hozzá.
Gimnáziumi felvételin is elég nagy a szórás ám, kieshetnek az előtte lévők az ideiglenes rangsorban, mert máshová is mennek. Érdemes nemcsak helyben nézelődni, máshol is. Akár kollégium is.
De, persze ha anyagilag megtehetitek, az alapítványi suli is mehet.
Gimnázium.
Egy elit gimi hatosztályosába jelentkeztem. Én voltam az egyetlen, aki vitt közepest is a bizonyítványában (gondolhatod, a 4,5 sem volt meg). Meg is kérdezték a jelentkezéskor, hogy tuti nem tévedtünk el? A felvételi alapján 2. voltam a rangsorban. Jegyekkel is 10-en belül.
Technikum kettannyelvu
Itt kap nyelvvizsgat
Szakmat
technikusi kepzest
Idegen nyelvu eretsegit
Emeltett idegen nyelven
Eretsegit bizi
Ha nem akar vagy tud egyetemre menni meg mindig lesz egy jo szakmaja.
Ha egyetemre menne a technikus plusz pont ha szakiranyba van. A idegen nyelvu emelt erwtsegi szinten, a nyelvvizsga is meglesz c1 szinten
A lanyom most eretsegizik
Angolul emelt matekkal
Angolul emelt kemia
Angolul a szakmait
A tobbi magyarul van
Egyetemre siman bejut barmelyikre annyi pontja lett, bar o marad most meg technikumba.
Raadasul most ha technikumba megy kap osztondijjat es lesz a vegen dualis kepzes. Ahol bele kostolhat a szakmaba is.
Oneletrajzban majd palyakezdesnel jol fog mutatni h van nemi gyakorlata 🙂
Engem is erdekel, kovetem.
Nalunk Bpn, meg a kitunoket sem vettek fel mindet gimibe. Oriasi a tuljelentkezes, pont azert amit leirtal. Ha nem kerulsz be gimibe, annyi.
5os vagyok
Am nem ertem. A lanyom 5.9 atlaggal felvettek budapest legjobb legelitebb gimijebe. (Mellete szivsenen jart tanulmanyi versenyekre). De megis a Petriket valasztotta vegul mert a gimik sok esetben versenyistalo. Hatalmas elvaraokkal. A kozepszinten amit megtanulsz azt nagyreszt nem fogod hasznalni az eletben.
Max akkor ha valami olyan teruleten kepzeled el az eleted.
A felveteli el a jegyek szamitanak nem az iskola! Vajon melyikkel eselyesebb felveteliznie az egyetemre? A gimi ahol alap targyak vannak es hiaba kituno az altalanosban siman lehet h ott dupla tanulassal is csak 4es lesz. Vagy a picit talan gyengebb kozepiskolai/technikum ahol lehet h gyengebb de meglesz a 4.7-5 atlag?
A lanyom most is kituno. Es igen csak volt mit tanulni a suliban hiszen szakmai targyai is voltak. Angolul! A technikum utan kb 400-500e (+caffi+egyebb) kezdo fizetessel szamolhat vegyipari vegzetseggel. Siman egy eretsegivel jo ha alapfizut kap majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!