Általános iskola 2.osztályban ez még természetesnek számít...?
Nem, nem normális.
A lányom 5. osztályos, pont ilyen miatt váltottunk sulit most félévkor, mert egyszerűen már nem akart iskolába menni, hiszen nem tudott órán figyelni a sok kis hülye miatt. Besokalltam, beírattam a városi suliba. Igaz, hogy reggel korábban kell kelnie, mert párom hordja ahogy megy dolgozni, de visszajött a kedve.
Azt javaslom, hogy beszélj a tanítónővel, hátha változnak a dolgok.
Persze 2.-os még kicsi, de azért viselkedni tudni kell abban a korban is.
Ritka, hogy magatartásprobléma mögött nevelési hiba álljon a háttérben. Inkább figyelemzavar. Ilyen irányban történt lépés? Aligha.
Valószínűleg éretlenül kerültek iskolába.
A tanító kezében van a dolog. Vagy ő alkalmatlan arra, hogy rendet tartson, vagy pedig neki kellene kezdeményeznie a problémás gyerekek nevelési tanácsadóban való megjelenését.
Nálunk, amikor probléma volt, behívta az osztályfőnök az igazgatót hospitálni. Illetve az iskolapszichológust is. Utána utóbbi kiemelte azt a pár problémás gyereket beszélgetésre, és igenis elindították a szülők felé a gyerek kivizsgálását.
Igen, volt eredménye. Eleve a gyerek (még a problémás, "rossz" gyerek is) máshogy viselkedik, ha az igazgató bent van. És a pszichológus pedig másként beszél velük face-to-face helyzetben, mint a tanító az osztályban. Magatartászavaros, figyelemzavaros gyerekeknél amúgy is jellemző, hogy kétszemélyes helyzetben képesek viselkedni, és (jól) teljesíteni.
Mindenesetre nálunk rendben van az osztály a "rendbontókkal" együtt. Ezt azért tudom, mert az enyém az egyik "rendbontó", bár abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ő a tanítónéni szavát szentnek tekinti, tehát tud rá hatni még büntetés nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!