Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akinek jó tanuló a gyereke,...

Akinek jó tanuló a gyereke, hogy értétek el ezt?

Figyelt kérdés

Nekem semmi motivációm nem volt, a szüleimet sem érdelelte, hogy hogy tanulok - vagyis de, néha lecsesztek, de még véletlenül sem segítettek semmiben, nem érdelelt semmi. Most elsős a lányom, a matek jól megy, de minden mást le***r, a háziért is veszekedni kell, gyakorolni nem hajlandó! Most jönnek a félévi felmérések, az olvasás annyiban kimerül, hogy lebetűzi a szavakat, de az egybe olvasás nem megy, az írás is tragédia! Sem az ösztönzés, sem a büntetés nem használ, odaülök mellé, csak rá figyelek, ő meg minden másra! Teljesen hidegen hagyja az egész!

A rokonságomban és a pároméban a párom és én vagyunk az egyedüliek akik nem (voltak) kitűnőek.

Nem tudom, hogy a többiek hogy csinálják! (a párom testvére nagy stréber volt, ő magát ösztönözte)

Én nem azt várom, hogy kitűnő legyen, de azt semmiképpen nem akarom, hogy olyan legyen, mint én, hogy a hármas már szuperszenzációsnak számított és már általánosban is csoda volt, ha simán megvolt a kettes év végén.

Ti hogy csináljátok? Mivel lehetne rávenni, hogy legalább ne le****ja?

2021. jan. 15. 17:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha pozitív hatásra gondolsz, akkor példamutatással. Pl. én is hallgató vagyok, folyamatosan tanulok, olvasok, és közben pozitívan élem meg, nem kényszerből csinálom, hanem mert kedvem van hozzá és látom a hasznát. A gyerek ezt látja.

Gyerekkoromban nálam is az volt viszont, amit már többen írtak: szülői nyomás és megfelelési kényszer, ami tök gáz, ha hármast kaptam valamire, simán sírva mentem haza. Na ez viszont nem jó.

2021. jan. 16. 10:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#9!

bízom a fiamban, jó feje van. Mint írtam, sosem voltam kitűnő (vagyis 3.-ig), utáltam és nem tudtam tanulni. És valóban én is félbehagytam egy egyetemet... majd a következőt köztársasági ösztöndíjjal végeztem és jelenleg éppen a 3. diplomámra gyúrok.

2021. jan. 16. 19:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyu mellettem ült általánosban és tanultunk együtt. Kb megmutatta, hogy kell tanulni. Utána egyedül tanultam. Elvárása nem volt, egyeb ok miatt, így csak 4 es tanuló voltam, arra sosem buzdított hogy jobb legyek. A kötelezőt megtettem, most már bánom, hogy nem tettem jobban oda magam. Jó eszem volt, de magam megelégedtem azzal ha nem szakadok bele, jusson idő másra is. Pedig veszekedés nélkül is el tudta volna érni, ha elbeszélget velem miért fontos tanulni.
2021. jan. 18. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Hu igy csak megutáltatod vele a sulit.azta olvasni is alig birtam

Stressz ideg büntetés kinlodás.

Hát nem igy kell.

Már eleve ovitol kezdve jokedvvel örömmel a matricazos feladatozos fütetek, pozitiv(es nem negativ!!)megerősitesek, pl ha vmivel.megizzadt akkor pacsi, soha nem hangozhat ugy mintha büntetés lenne pl azonnal ülj le a házihoz!nem jatszhatsz!!,iskolárol nem szabad negativ felhanggal beszélni, a segitség csapatmunka legyen, stb stb

2021. jan. 20. 17:56
 15/17 A kérdező kommentje:

Végül átszámítva az olvasás 4, az írás 5-ös lett, szóval jó ez, csak minket b a sz fel azzal itthon, hogy pl ma is 5! órába telt mire befejezte a házit amit ami egyébként ha naggggyon lassan is csinálta volna bőven 10p alatt kész lett volna!

Oviban őt nem a matricázgatás érdekelte, hanem a matek, jutalmazásos rendszert próbáltam felállítani, magasról le***rta, ő nem az a fajta akit a jutalmazás ösztönöz (engem sem lehet(ett) ezzel soha)

2021. jan. 20. 23:03
 16/17 anonim ***** válasza:

Amíg kicsi, ha valami nem jól sikerül, akkor rettenetesen körbesajnálom a gyereket. Vigasztalom, hadd érezze, hogy neki most tényleg nagyon rossz.

És persze megpróbálom kideríteni, hogy mi volt a baj. Nem érti? Már az előzményeket se értette, és így reménytelen, hogy felvegye a fonalat? Főleg a nagyobbaknál igazán nem mindegy, hogy valaki azért kap egyest a dolgozatra, mert elfelejtette, hogy másnap témazáró, és nem tanult, vagy teljes erőbedobással küzdött, és ennyi telt tőle. Lehet, hogy rossz technikával tanul, leblokkol, nem tudja rendezni és megfogalmazni a gondolatait, de lehet, hogy tényleg nem képes többre.

Mindenesetre az alap hozzáállásom az lenne, hogy bármi a problémája, az az ő gondja. Én legfeljebb segíthetek megoldani, ha ő ezt szeretné, és megkér rá. Elmagyarázhatom, amit tudok, szerezhetek korrepetáló tanárt, pszichológust, segíthetek elintézni, hogy más szakot tanulhasson, vagy rendezze a konfliktusát a tanárával.

2021. jan. 24. 22:51
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

11-es, tehát hallgató vagy, értem. Gyereked van? Majd beszéljünk erről újra, ha lesz.

Nekem 2 diplomám van. Sosem volt gondom a tanulással, eszem is van, szorgalmam is. Mindkét gyerekem adhd-s. Az iskola elején vért izzadtunk. A tanítónő speciális iskolába akarta küldeni a gyerekemet. Pedig nem buta, csak nem tud hosszan figyelni. Minden motivációt kiöltek belőle. Hordtam gyógypedagógushoz, pszichológushoz. Természetesen minden oldalról én voltam a hibás. Az egyik azt mondta miért nem tanulok vele minden nap éjszakáig, ha nem megy. A másik azt mondta, hogy miért nem hagyom már békén. Nagy divat most Vekerdy (Isten nyugosztalja), na ő pl, azt mondja, hogy "szard le az iskolát", szó szerint ezt írta. Adhd-s szülői körökben ő az etalon. Én ezzel sem értek egyet, egy gyerek nem fog egyedül odaülni, pláne, ha kudarcélmény neki az iskola, inkább feladja, a szülőnek is kell segíteni.

Szerintem valahogy az arany középutat kell megtalálni. El kell fogadni, hogyha ne jó tanuló a gyerek, nem minden az. Én sem vittem sokra a sok papírommal. Attól még lehet boldog ember.

11-es válaszra visszatérve, valahol azt olvastam, hogy az IQ 100 körül konvergál. Tehát ha van egy pár, akiknek 130-as az IQ-juk, akkor nem lesz 150-es IQ-ja a gyereknek, hanem inkább visszatér 100-hoz. Én teljesen ezt látom, nálunk az iskolai zseni a helyi konyhás néni fia. Persze nyomatja is anyuka nagyon, semmi nyugta a gyereknek. Ha a szülő rossz tanuló volt, akkor a gyerekével akarja elérni azt, ami neki nem sikerült. Ha a gyerek kellőképpen simulékony, akkor próbál is megfelelni a szülőknek. Ha a gyerek kicsit lázadó típus, akkor ez az ellenkezőjébe is átfordulhat.

Én most ott tartok, hogy hagyom egyedül a gyereket. Ha kell segítség, szól, segítek, de egyébként tanuljon egyedül. Négyeseket kap, szerintem tudna többet is, ha akarna, de ez van.

2021. jan. 25. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!