Az általános iskolában hányadik osztályban tanulják a gyerekek a hátra bukfencet? A tanár meglódíthatja, meglökheti a gyereket hátrafelé, hogy segítsen? Azt mondta a gyerek, hogy majd kitört a nyaka, de volt, aki sírva is fakadt.
Akkor a tanár nem szakszerűen csinálta. Meg kell mutatnia, hogy hogyan fektesse a buksiját, hogyan tartsa a nyakát, s hogy ne zökkenjen,
hanem "guruljon".
Igen, meg is rándíthatja a nyakát.
Ha benne van a tantervben, a tanár tanterv alapján írt tanmenetében, akkor hivatalos. A tanáron múlik, hogy milyen módszert alkalmaz.
Fel kell hívni, vagy levelet írni, mindenképpen meg kell beszélni vele.
Ez nem játék. Veszélyes üzem a testnevelés.
3-as vagyok
"Segítségnyújtás
Oldalról a csípő megfogása és gurulás közben a csípő enyhe megemelése; könnyítve ezzel a kéztámasz kialakítását és a kar toló munkáját."
3as, köszi majd megpróbáljuk gyakorolni. Harmadik osztályos.
Sajnos több durvaság is van az órákon, nem hiszem, hogy puhányság kérdése. Valami rosszabbra gondolok, de nem tudom, hogy egyáltalán tananyag -e ez harmadik osztályban. Több sérülés is előfordult, amióta új tanár van, a gyerek félve megy a tornaórákra. A bukfenc csak egy dolog.. :-(
Kisfiam elsős, épp most kapott rá piroskarikát, ami náluk hármast jelent, sőt, valamelyik nap úgy jött haza, hogy mutatta, hogy ugranak a szekrényre.
Meglepett, hiszen még csak elsős, nem tesi tagozatos, és emlékem szerint mi ilyen gyakorlatokat még nem csináltunk ennyi idősen.
Meg a gimibe be se tud némelyik ember.nem gáz
Ami nem megy azt nem kell erőltetni
De úgy tudom/emlékszem hogy általános iskola 1. vagy 2. Osztályaban tanultuk mi
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!