Telefon kérdés?

Figyelt kérdés
Álltalános iskolás fiam van,10 éves. Az a helyzet állt elő hogy úgy jött haza a suliból hogy rossz kedve volt. Megkérdeztem mi a baj, és azt mondta hogy piszkálják a többiek hogy neki nincs mobilja,es még a tanár is meg kérdezte tőle hogy mi miért nem engedjük az apjával hogy legyen neki teloja. Teljesen levagyok döbbenve.30 as korosztály vagyok, de mi a fészkes fenének kéne egy 10 évesnek mobil??Van tablett, azon akármikor tud játszani,tanulni ha olyan van.Ráadásul akiknek van telojuk mind viszi a suliba.Megertem ha valaki bejáros busszal másik faluból, de én viszem hozom.Én 16 voltam amikor kaptam telefont.Szoval nem akarom hogy piszkálják a fiam így kap egy mobilt.Akinek hasonló korú gyereke van hogy állnak ezzel a témával?
2020. nov. 25. 13:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem akarsz ne vegyél neki telefont ,a tanárnak meg mond meg hogy a gyereknek azért nincs telefonja mert te hozod viszed,tabletje van.
2020. nov. 26. 10:39
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A fiam (szintén 10) az apja régi telefonját kapta meg. Játszani tökéletes. Feltöltőkártyás sim van benne, ha kell, tud telefonálni. De nem kell.

A tavaszi iskolazár alatt kapta, mert előfordult (volna), hogy otthon kell 1-1 órára egyedül maradnia (máshogy alakult, nem maradt).

A suliba nem viszi. Szeretné, de nem viheti. Úgysem kapcsolhatják be, ha valakinél bekapcsolt telefont találnak, akkor elteszi hazamenetelig a tanító. Ha szülőnek kell telefonálni, úgyis ő telefonál saját készülékéről.

Otthon így is sokat nyomkodja.

Volt osztálytárs, akit piszkáltak, hogy nincs telefonja. kapott egy vadi újat. Minek? Ő sem viheti be, otthon nyomja, ahhoz meg jobb a táblagép.

Mondjuk enyém gyerek kocka, és egyszerre játszik 2 pajtással 2 készüléken és két külön vonalon beszélgetnek közben.

Eret is vágnék, ha a suliban is ez menne.

Szerencsére nem szól bele senki.

Majd jövőre, ha elég nagy lesz ahhoz, hogy egyedül jöjjön-menjen suliba.

2020. nov. 26. 12:59
 13/14 anonim ***** válasza:
85%

Lányom most lesz 11 éves, 9 évesen kapott telefont, de ő már akkor is egyedül járt suliba. Most újat fog kapni, mert ami van, már nem igazán akar működni.

Van tabletje is, számítógép is, de a telefonhoz azért ragaszkodtam, ha épp az apjához jön vagy megy,el tudjon érni bármi van. Vagy ha a barátnőivel kint bicikliztek a faluban, nekem megnyugtató volt, hogy bármi van, tud szólni. Suliba nem hordja amúgy.

Szerintem minden további nélkül vehetsz neki telefont, de a ti dolgotok.

2020. nov. 26. 17:11
 14/14 anonim ***** válasza:

A férjem kb. 3 évente lecseréli a telefonját, pedig semmi baja, így egy régebbit adott a gyereknek. Semmi baja, de egy régebbi modell. A többi gyereknek sincs vaidúj, pedig egy elég gazdag faluban lakunk. Emiatt nem csúfolják, nem lóg ki a sorból. Viszont én sem örülök neki. De ő egyedül jár iskolába, így a férjem azt mondta, hogy ő szeretné tudni, hogy hol jár a gyerek. Van rajta ez a családkereső vagy mi a bánat program.

Ha baj van, nem a telefonon csinálják, akár itthon a számítógépen a messengeren is tudják egymást zaklatni. Nálunk a telefon eléggé le van korlátozva, még játék sincs rajta.

2020. nov. 28. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!