Telefon kérdés?
A fiam (szintén 10) az apja régi telefonját kapta meg. Játszani tökéletes. Feltöltőkártyás sim van benne, ha kell, tud telefonálni. De nem kell.
A tavaszi iskolazár alatt kapta, mert előfordult (volna), hogy otthon kell 1-1 órára egyedül maradnia (máshogy alakult, nem maradt).
A suliba nem viszi. Szeretné, de nem viheti. Úgysem kapcsolhatják be, ha valakinél bekapcsolt telefont találnak, akkor elteszi hazamenetelig a tanító. Ha szülőnek kell telefonálni, úgyis ő telefonál saját készülékéről.
Otthon így is sokat nyomkodja.
Volt osztálytárs, akit piszkáltak, hogy nincs telefonja. kapott egy vadi újat. Minek? Ő sem viheti be, otthon nyomja, ahhoz meg jobb a táblagép.
Mondjuk enyém gyerek kocka, és egyszerre játszik 2 pajtással 2 készüléken és két külön vonalon beszélgetnek közben.
Eret is vágnék, ha a suliban is ez menne.
Szerencsére nem szól bele senki.
Majd jövőre, ha elég nagy lesz ahhoz, hogy egyedül jöjjön-menjen suliba.
Lányom most lesz 11 éves, 9 évesen kapott telefont, de ő már akkor is egyedül járt suliba. Most újat fog kapni, mert ami van, már nem igazán akar működni.
Van tabletje is, számítógép is, de a telefonhoz azért ragaszkodtam, ha épp az apjához jön vagy megy,el tudjon érni bármi van. Vagy ha a barátnőivel kint bicikliztek a faluban, nekem megnyugtató volt, hogy bármi van, tud szólni. Suliba nem hordja amúgy.
Szerintem minden további nélkül vehetsz neki telefont, de a ti dolgotok.
A férjem kb. 3 évente lecseréli a telefonját, pedig semmi baja, így egy régebbit adott a gyereknek. Semmi baja, de egy régebbi modell. A többi gyereknek sincs vaidúj, pedig egy elég gazdag faluban lakunk. Emiatt nem csúfolják, nem lóg ki a sorból. Viszont én sem örülök neki. De ő egyedül jár iskolába, így a férjem azt mondta, hogy ő szeretné tudni, hogy hol jár a gyerek. Van rajta ez a családkereső vagy mi a bánat program.
Ha baj van, nem a telefonon csinálják, akár itthon a számítógépen a messengeren is tudják egymást zaklatni. Nálunk a telefon eléggé le van korlátozva, még játék sincs rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!