Telefon kérdés?
Valami normálisat vegyél neki, ne az legyen, hogy mindenkinek okostelója van, ő meg dugdossa a Nokia 3310-esét, nehogy meglássa valaki.
(Én mondjuk tök menőnek találnám, ha valaki egy eredeti Nokia 3310-essel szaladgálna, de a gyerekek ezt máshogy fogják fel.)
A gyerek hogyan tartja a kapcsolatot a barátaival?
Nekem sem volt telefonom 18 éves koromig, de hát akkoriban még mindenhol volt vonalas, ha fel akartam hívni a legjobb barátnőmet, akkor felhívtam. Sőt, már óvodás koromban tudtam, hogyan kell telefonálni, valahogy megtanítottak rá a szüleim vész esetére. A te gyereked mit csinál, ha baj van?
Anno az enyémnek 8 éves korában vettem, bár mi akkor költöztünk külföldre és ő egyedül jár taxival masikmvarosba iskolába.
Saját döntésed kell hogy legyen, hogy veszel e neki vagy sem, de nem árt, ha vissza gondolsz a saját gyerekkorodra: neked milyen érzés volt, amikor mindenkinek volt valamije, csak neked nem?
Én 8 évesen kaptam gombos telefont, 12 évesen meg okosat. (Addigra viszont már minden osztálytársamnak volt, nekünk viszont nem volt elég pénzünk rá)
Korban pont kettőtök közt vagyok.
Nem annyira újdonság, 2001-ben kaptam az első telefonom 11 évesen.
Nem rólad beszélek, mert írtad van tablet, ez az, de nagyon helytelennem tartom, hogy valaki full technológia mentesen neveli a gyerekét. Nem az, elvannak anelkül, de akkora hátránnyal indít, hogy a szülő fel se fogja.
Volt ilyen osztálytársam, okosnak okos volt, viszont nem tudott mit kezdeni az iskolában a számítógéppel, becsülendő hogy tanyasi kézművességből él meg, de a szülei ezzel elvették az esélyt hogy bármi karrierje legyen. Ez van.
Lehet így is ugyanezt az életformát választaná, de lenne választása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!