Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Más iskolákban is ez a rendszer?

Más iskolákban is ez a rendszer?

Figyelt kérdés

Most szólt a tanítóbácsink (igen, van ilyen is:)), hogy Ők nagyon leterheltek a napközissel, innentől a szülőknek kell a piros pontokat számolni, adminisztrálni, 10 után az üzenőbe beírni, akkor kap a gyerek egy ötöst. Külön, tantárgyanként.

Emiatt hétvégére az összes cuccot haza kell cipelni, vagy 20 könyv, füzet.

Kicsit furcsa ez nekem, megszámolgatom szívesen, csak érdekelne, hogy másutt is van-e hasonló gyakorlat.

Köszi a válaszokat!

2020. szept. 21. 12:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Másodikos a fiam és most vezették ezt náluk is be. Vannak + (plusszok) amiket a tanárnő vezet de a piros pontokat a gyereknek kell számolgatnia és szólni ha megvan az 5db, az ér egy mosolygós 5-öst. Én is csodálkoztam. Ne haragudjon meg senki, de tényleg a gyerek (meg a szülő) tartsa számon a piros pontokat?!
2020. szept. 21. 13:34
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

Az enyém is elsős, nincs ilyen, pedig 28an vannak

(nekik minden nap minden könyvet és füzetet hozni-vinni kell)

2020. szept. 21. 13:39
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Anno 25 éve én mint gyerek számoltam ezeket a pirosakat, rá voltunk allva a gyujtesre 😃 aztan vittuk a tanarnenihez bevaltani
2020. szept. 21. 13:57
 14/18 A kérdező kommentje:

Szerintem egy elsőstől, aki 3 hete jár iskolába még nem elvárható, hogy számon tartsa, pláne tantárgyanként, azt sem tudja, hogy melyik tantártárgy mi... Tudom, hogy 30 éve más volt, én is akkor voltam iskolás.

Engem az zavar, hogy egyébként benn maradhatna a felszerelése, egyedül emiatt kell az összeset hoznia. Meg hogy nem szeretek más helyett dolgozni.

2020. szept. 21. 15:25
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem 30 éve sem az elsősöktől várták ezt el.
2020. szept. 21. 15:51
 16/18 anonim ***** válasza:
31%
A többség csak így veszi a kezébe a gyerek cuccát, sajnos.
2020. szept. 21. 17:10
 17/18 anonim ***** válasza:
95%
Tanár vagyok, igaz, gimiben, és igazad van, ez a tanár dolga és nem a szülőé és nem a gyereké. Szimpla lustaság. Egyébként ma már vannak ilyen alkalmazások is, amiket használhatna, és az naprakészen számontarthatná helyette.
2020. szept. 21. 18:29
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a pirospontok úgy voltak, hogy ha kaptunk, akkor a tanítónéni (tanítóbácsi is volt az iskolában, de nekünk csak zenét tartott :D ) rajzolt egy pirospontot az aktuális tantárgyhoz tartozó füzetünk hátába/utolsó lapjára, s aláírta, hogy ne hamisítgassuk.

10-ig meg egy elsős is el tud számolni, és észreveszi, ha kigyűltek a pirospontok. Pláne hogy a kisgyerekek alig várják, hogy kigyűljön.

Ezt, mint ötletet esetleg el is mondhatnád a tanítóbacsinak. :)

2020. szept. 25. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!