Sikerült valakinek a nem körzetes iskolába íratni a
gyerekét? Hogyan?
A kérdező szavazást indított:
30 szavazat
Nincs körzete, mert meghallgatás van. Ének-zene tagozatos
2020. szept. 12. 08:36
Beszéltünk a kinézett iskola igazgatójával és kiderült, hogy egy faluból származunk. Így kerültek be a gyerekeim nem a mi körzetünkbe tartozó általános iskolába.
2020. szept. 12. 08:58
Nálunk csak nagyon erős protekcióval vagy lakcím átjelentkezéssel. Puszira már régen nem, minden iskola 30+-os létszámmal indítja a maximális számú osztályokat, annyira sok a gyerek sajnos. (Csak azért nem szavazok, mert az én gyerekem nem érintett.)
2020. szept. 12. 09:04
Elbeszélgetés alapján + azonnal tudtuk fizetni az alapvítványi hozzájárulást ott helyben így vették fel.
Alapítványi iskola, kínai magyar kéttannyelvűbe jár a fiam.
2020. szept. 12. 09:29
Átírattam egy rokonunkhoz a körzetbe míg fel nem vették. Utána visszaíratkoztunk. Testvére utána évben ment iskolába, őt már nem írattuk át, testvéreket felveszik automatikusan.
2020. szept. 12. 10:40
Igen. Apja a suli körzetében dolgozik, így kellett egy igazolás a munkahelytől, de felvették. Angol-magyar kéttannyelvűbe jár, 2 fél osztály van egyben. :D
2020. szept. 12. 15:18
Mi is nem kötetesbe jelentkeztünk 2másik ovis társsal, mindhármukat felvették, senkit nem fizettünk le, senki senkinek sem rokona. Területileg a putris c*telepiekkel egy iskolába tartoztunk volna, ha nem veszi fel, mi elköltöztünk volna.
2020. szept. 13. 19:02
Megyeszékhelyen dolgozom, itt elég sok nem körzetes suli van, nem kell hozzá különösebb protekció, hogy bejusson valamelyikbe a gyerek. Elég volt bemenni és jelentkezni. Problémás gyereknél nyilván nehezebb ügy, nem tudom, hogy ti melyik kategória vagytok.
2020. szept. 14. 15:41
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mind hasznos!
Velünk csak annyi, hogy 2 iskola is van a 400 méteres körzetünkben. Az egyik kimagaslóan jó, a másikat mindenki szidja. Természetesen körzetileg az utóbbihoz tartozunk... Az óvoda szerint a kisfiunk a versenyistálló gyakorlóban is megállná a helyét, de ahhoz annyira nem ragaszkodnánk, így tökéletes lenne a közelünkben lévő jobb iskola.
Első körben az iskola alapítványának támogatása jutott eszünkbe. A lakcímezéshez nincsen sajnos ismerősünk a körzetben, pedig ugye az talán biztosabb eredményt hozna... Ehhez esetleg van ötlete valakinek?
Én úgy tudom, hogy pl. Székesfehérváron bármelyik gyereket bárhova felvesznek, ha nem körzetes akkor is. Elég annyit mondani, hogy a munkahelyhez ez van közelebb. Megy a küzdés a gyerekekért.
Kérdezd meg az igazgatót, hogy mi kell, hogy felvegyék. Ha a körzetes gyerekekkel tele van az iskola, meg fogja mondani.
2020. szept. 14. 16:34
Kapcsolódó kérdések: