Altatási szokás megváltoztatása kisgyerekeknél, valakinél sikerült?
Ahogy az első mondja. Következetesség.
Hagytad, hogy a fejedre nőjenek, így biztos nem úszod meg pár sírós elalvás nélkül.
Beszéljétek meg előre, hogy 1, vagy 2 mese lesz maximum (ez a te döntésed mennyi) és abból ne engedj.
elolvastad, puszi-puszi, jóéjszakát és alvás.
Igazából az a baj, hogy apuka későn ér haza, és mindig felpörögnek este a találkozástól!
Amúgy korán szoktunk kelni 7 óra körül. Nappal 1-1,5 órát alszanak ebéd után, és napi szinten biztosan lent vagyunk legalább 4 órát. Az esetek túlnyomó többségében ezt az időt aktív mozgással töltjük. (játszózás, focizás, biciklizés, kirándulás, strand stb), nem tudom mit tudnék tenni, hogy jobban elfáradjanak. A déli alvás még szerintem szükséges, hiszen ha leszoktatnám őket, akkor szívás lenne nekik az oviban még évekig.
hú..akkor tuti túlpörögnek
nekem az jutott eszembe,hogy esetleg apa altathatná őket.
egyrészt nem kellene drasztikus változás-nem hiszem,hogy a sirni hagyás megoldás(4évig igy volt-és akkor most mi történt?anya már nem figyel ránk??) egyszerűen mond nekik,hogy már nagyok,te ott leszel a másik szobában,ha baj van,de nem jöhetnek ki.ha kijön,kisérd vissza-akár 100szor is .pár napig borzasztó lesz-de nekem a 3.nap már csak néhányszor kellett kézen fognom,bevezetnem,aztán semmi gond.kapcsolj kislámpát,halk zenét.én pl elneveztem 2 macit anya-és apa macinak,hogy ezek éjjel is vele maradnak.megölelte-és ez bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!