Magyarországon miért tiltottàk be a magàntanulósàgot?
Nekem több ismerősöm van, akiknek magántanuló volt a gyereke, és azt mondták nem változott semmi. De ők nem azért voltak magántanulók, mert nem akartak iskolába járni, hanem azért, mert volt Szakértői papírjuk.
Hogy miért szigorítottak, annak több okát látom:
-Ha a gyerek magántanuló, akkor az iskolának egyéb forrást is kell biztosítani. Adminisztráció, vizsgáztatás, egyéni felkészítés. Erre nincs elég tanár, sőt másra sem.
-A szocializáció fontos a gyerek fejlődéséhez.
-Az iskolák sokszor visszaéltek ezzel. Pl. ha egy gyerek sni-s, és nem akarnak vele foglalkozni, akkor addig zsarolták a szülőket, amíg ki nem vették magántanulónak. Sni-vel meg szinte képtelenség iskolát váltani, szóval ezt mindenképpen meg kellett oldani.
Alapvetően az a véleményem, hogy vannak azért jó pedagógusok állami iskolában is, és ha nem vagy megelégedve, akkor szabad iskolaválasztás van. Én mindkét gyerekemmel váltottam iskolát, mert nem voltam megelégedve, de a magántanulóságot nem tartom opciónak.
Az lehet, de ez volt a cél. Az iskolaigazgatók sajnos megtalálják a módját. Az én fiam úgy volt magántanuló, hogy semmi papírunk nem volt róla hivatalosan. Ja, igen, mert azt elintézni min. 1 év, így meg máról holnapra megtette.
A Szakértői meg úgyis csak azt írja le, hogy a gyerek integrálható, az iskola hiába is lusta dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!