Az év végi dicséretet milyen pedagógiai szempontok szerint adják?
Én 4,84-re dicséretet kaptam történelemből tizedik osztály szakközép iskolában kettő darab négyessel. Jártam versenyekre, külön feladatot végeztem a karantén alatt, amit a tanár értékelt. Emellett még öt tantárgyból lettem dicséretes ötös. Kitűnőt (5K-t) még nem kaptam, de ha jól tudom annyira nem is használják a tanárok.
Nem muszáj kitűnőnek lenned a dicsérethez. Ha látja benned a szorgalmat, és néha-néha becsúszott egy-egy nemötös, attól még kaphatsz dicséretet. + a tanév közben ha végig kitűnő voltál, akkor is járhatna az 5D, de ezt a tanár dönti el.
Íme az én dicséreteim a tanévben:
A következőket kaphatod feljegyzésként az év végi eredményed mellé:
a, dicséretes ötös (5D)
b, kitűnő (5K)
c, mentesített (MT)
Forrás: [link]
Van olyan, akinek csak ötösei voltak a tanévben? :D
Ez szerintem egy oltári hülyeség az értékelés szempontjából...
Amúgy ha jól tudom a bizonyítványba beírt tantestületi dicséret az a kitűnő tanulmányra utal; nem szükséges az összes tantárgyból dicsérettel végeznie.
Habár én igazgatói dicséretet kaptam erre, de van egy szabályzat nálunk, amit a házirend utasít a nevelőtestületi/igazgatói dicséretre:
- kiemelkedő tanulmányi munkáért, kulturális és sport
tevékenységért
- Országos, területi szakmai, tantárgyi tanulmányi
versenyen elért eredmény
- Országos sportversenyen elért eredmény
- Országos egyéb (művészeti, kulturális) versenyen
elért 1 - 10. helyezés (oklevél)
- a tanulmányok befejeztével kimagasló közösségi
munkáért (oklevél)
Igazgatói dicséretet kaptam, mert a felsoroltak közül sporteredményt nem értem el. Nagyon ritka esetben jár érte (sztem iskolafüggő) tantestületi dicséret.
8 *Amúgy ha jól tudom a bizonyítványba beírt tantestületi dicséret az a kitűnő tanulmányra utal; nem szükséges az összes tantárgyból dicsérettel végeznie.
Nálunk szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!